19 / 04 / 2024

yapı brüt inşaat alanı

yapı brüt inşaat alanı

Yapı inşaat alanı nedir ve hesabı nasıl yapılır? Net inşaat alanı ile brüt inşaat alanları ne ifade ediyor? Sorunuzun yanıtları için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Armar Yapı Taahhüt İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Armar Yapı Taahhüt İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Duygu Armağan tarafından kuruldu.

Sıla Grup Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sıla Grup Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Turan Hasbal ve Ali Aşık ortaklığında kuruldu.

İmsa Mühendislik Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmsa Mühendislik Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 250 bin TL sermaye bedeli ile İskender Avcı tarafından kuruldu.

Denizgören Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizgören Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Güven Kaba, Necati Kaba ve Serdar Kaba ortaklığında kuruldu.

Agb Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Agb Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Agb Taahhüt İnşaat Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Arg Kimyevi Teknolojik Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Arg Kimyevi Teknolojik Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Küçükçekmece'de Nurgül Mutlu tarafından kuruldu.

Zerma Yapı Taahhüt İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zerma Yapı Taahhüt İnşaat Mühendislik Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şile'de Enes Küçükdalgıç ve Hüseyin Küçükdalgıç ortaklığında kuruldu.

Ezel Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ezel Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Pınar Fırat tarafından kuruldu.

Kuzey Zm Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Zm Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Döndü Karakuş tarafından kuruldu.

Alperhan Akaryakıt İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez  nakli yapıldı!

Alperhan Akaryakıt İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Alperhan Akaryakıt İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

Trendy Yapı Taahhüt İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Trendy Yapı Taahhüt İnşaat Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mithat Coşkun tarafından kuruldu.

Değerlensin Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değerlensin Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sezgin Doğan tarafından kuruldu.

yapı brüt inşaat alanı Haberi

yapı brüt inşaat alanı

Yapı inşaat alanı nedir?

Yapı inşaat alanı, ışıklıklar, avlular ve iç bahçeler hariç olmak üzere, bodrum kat, asma kat ve çatı arasında yer alan mekanlar, çatı veya kat bahçeleri, çatıda, katta ve zemindeki teraslar, balkonlar, açık çıkmalar ile binadaki ortak alanları dahil yapının inşa edilen bütün katlarının alanını ifade ediyor.


Yukarıda belirtildiği gibi, yapı inşaat alanı hesabına ışıklıklar, avlular ve iç bahçeler dahil edilmiyor. Yapı inşaat alanı net inşaat alanı ve brüt inşaat alanı olmak üzere iki farklı şekilde hesaplanıyor.


Net inşaat alanı

Konut içerisinde duvarların arasında kalan süpürülebilir alan olan net inşaat alanı, imar planında belirtilen emsal değeri ile net parsel alanının çarpılması ile bulunan değere deniyor. Bu değere emsal alanına girmeyen alanlar dahil olmuyor. 


Brüt inşaat alanı

Brüt inşaat alanı ise net inşaat...