28 / 03 / 2024

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Yapı denetimi nedir? Belediyelerin denetim sürecindeki rolü ne?

Ekonomik büyümenin en önemli rolü olan inşaat sektörü, çevremizdeki fiziksel yapıların güvenliği ve kalitesi açısından kritik bir sektördür. Bu açıdan, yapı denetimi, inşaat sürecinin en önemli parçasıdır. Yapı denetiminin önemi ve merak edilen konular neler?

Son Dakika: İstanbul'da yapı denetim bölgelere ayrıldı!

6 Şubat depremlerinden sonra daha çok tartışılan ‘etkin yapı denetim sistemi’ kamunun da gündeminde yer aldı. Bu kapsamda İstanbul, yapı denetimi için 4 bölgeye ayrıldı. İşte hayata geçirilen yeni sitem...

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lede Yapı Proje Uygulama İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi açıldı!

Lede Yapı Proje Uygulama İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hilmiye Demir tarafından kuruldu.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Canaydın Yapı Denetimi Limited Şirketi kuruldu!

Canaydın Yapı Denetimi Limited Şirketi Sultangazi’de  250 bin TL sermaye bedeli ile Alican Aydın tarafından kuruldu.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği Haberi

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖNETMELİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:

YAPI DENETİMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 5/2/2008 tarihli ve 26778 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde ve üçüncü fıkrasının (b) bendinde yer alan “yapı denetim kuruluşları, laboratuvarlar ile şubelerinin” ibaresi “yapı denetim kuruluşları ve laboratuvarların” şeklinde değiştirilmiştir.

“b) Yapı denetim kuruluşları ve laboratuvarları donanım ve teknik altyapı açısından inceletmek ve değerlendirmek, yapı denetim kuruluşlarının ve laboratuvarların faaliyetlerinin denetlenmesini sağlamak, denetçi belgeleri ile yapı denetim kuruluşlarına ve laboratuvarlara izin belgesi düzenlemek ve bu belgeleri iptal etmek için karar almak ile görevlidir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki...