25 / 04 / 2024

Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği mevzuat

Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği mevzuat

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için alınması gereken önlemler ve uygulanması gereken hususlar alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında yer verildi...

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı başladı. İşte ayrıntılar...

Erşah Eğitim Sağlık Turizm Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Erşah Eğitim Sağlık Turizm Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Erşah Eğitim Sağlık Turizm Anonim Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı. 

Om Clinics Sağlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Om Clinics Sağlık Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Om Clinics Sağlık Anonim Şirketi'nin merkezi Beylikdüzü'nde yapıldı.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan bir personel alımı daha! Çok sayıda alım yapılacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımlarına ilişkin araştırmalar sürerken bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile alım yapılacağı duyuruldu. Bakanlık, yaptığı duyuruda 39 müfettiş yardımcısı alacağını paylaştı.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Sağlık personeli KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı geçen sene olduğu gibi bu sene de 42 bin 500 personel alacak. İkinci etap Sağlık Bakanlığı alımları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama yapılması bekleniyor.

Hamileyken tamamlayıcı sağlık sigortası yapılabilir mi?

Hamilelik ve doğum özenli takip gerektiren bir süreç. Hamilelik sürecinden itibaren yapılan düzenli doktor kontrolü tahlil ve tetkiklerle hem anne hem de bebek için büyük önem taşıyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası hamilelik, doğum ve yenidoğan takibini kapsıyor mu?

Sağlık Bakanlığı 11.317 sürekli işçi kura çekimi ne zaman yapılacak? Güvenlik, temizlik görevlisi, marangoz...

Sağlık Bakanlığınca İŞKUR üzerinden yapılan 11.317 sürekli işçi alımı başvurularından sonra gözler kura çekiliş tarihine çevrildi. Noter huzurunda yapılacak olan kura çekilişi takvimi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

Sağlık Bakanlığı kura çekimi yapıldı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı kura çekiminin yapılıp yapılmadığı, ne zaman yapılacağı merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı personel alımı atamalarının tamamlanması sonrasında dikkatler işçi alımları ve kura tarihine odaklandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı kura tarihini kaçırmayın! 

Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği mevzuat Haberi

Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği mevzuat

İnşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği ne dair önlemlere yer veriliyor. El kitabında, kazı işlerinden, yüksekteki çalışma alanlarına kadar, inşaat işlerinde işçilerin başına gelecek tehlikeler ve bunlar için alınması gereken tedbirler bulunuyor.


Örneğin, 4857 sayılı İş Kanunu’na göre Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışanlardan; 16 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük olanlar için 6 ayda bir defa ve 18 yaşından büyük olanlar için ise yılda bir defa 

sağlık raporu alınması zorunlu tutuluyor.


İnşaatta 50 kişiden fazla işçinin çalışması halinde, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı nın çalıştırılması gerekiyor.


Ayrıca, yine 4857 sayılı İş Kanunu’na göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran, sanayiden sayılan ve 6 aydan fazla sürekli işlerin yapıldığı işyerlerinde İş Sağlığı ve...