26 / 04 / 2024

yapı kredinin ankaradaki proje davası

yapı kredinin ankaradaki proje davası

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara - Kavaklıdere projesi için kendilerine açılan davayı kazandı. Yapı Kredi Koray projenin devam etmesi için Çankaya Belediyesi' ne başvuruda bulunacak...

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin Devlet tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Martı GYO 3,3 milyon Euro'luk kredisini yapılandırdı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Türkiye İş Bankası arasında yürütülen, 3 milyon 332 bin 500 Euro tutarındaki kredinin yeniden yapılandırılması görüşmeleri tamamlandı...

Yapı Kredi Koray GYO kredi yeniledi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., vadesi dolan 5.082.080 USD kredinin yenilenerek, Vakıfbank'tan 6 ay vadeli spot kredi kullanıldığını KAP'a bildirdi.

Konut kredisi yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

Mevcut kredinin kapatılarak, daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir kredi açılmasına yeniden yapılandırma deniyor. Peki, konut kredisi yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Kullanılan kredinin düşük faizle yapılandırılmasına refinansman deniyor. Yeniden yapılandırmada tüketicinin bazı masrafları ödemesi gerekiyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Kullanmış olduğunuz kredinin yeniden yapılandırması işlemi için banka sizden yapılandırma ücreti talep ettiyse bu ücret geri alınabiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti iadesi dilekçesi!

Yapı Kredi Koray GYO kredi kullanacak!

Yapı Kredi Koray GYO, Akbank'tan %11,85 sabit faizli ve erken kapama opsiyonlu, 8.000.000 TL tutarında 1 yıl vadeli spot kredinin kullanacağını açıkladı.

Konut kredisinde yapılandırma masrafları!

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. Peki, konut kredisinde yapılandırma masrafları nelerdir?

Rings İstanbul'da kredinin yarısı Selin Yapı'dan!

Selin Yapı, Rings İstanbul'da yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında tüketicinin kullandığı konut kredisi faizinin yüzde 50'si Selin Yapı tarafından karşılanıyor..

Konut kredisinde yapılandırma ücreti iadesi!

Kredi yapılandırma, daha önce kullanılmış kredinin güncel faiz oranları ile yeniden yapılandırılarak, borç yükünün azaltılması olarak ifade ediliyor. Banka bu işlemler doğrultusunda tüketiciden ücret talep ediyor. İşte, konut kredisinde yapılandırma ücret

Konut kredisi yapılandırma faiz oranları 2015!

Mevcut bir kredinin daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına ya da bir kısmının ödenmesi işlemine Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. İşte Konut kredisi yapılandırma faiz oranları 2015...

Konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Konut kredisi iadesi için ilk olarak kredinin kullanıldığı bankaya, başvuru yapılması gerekiyor. Bankadan olumsuz cevabın alınması halinde, konut kredisi dosya masrafı iade başvurusu nereye yapılır?

Refinansman hesabı nasıl yapılır?

Refinansman, kullanılmış bir kredinin daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir banka kredisi kullanılarak kapatılmasına yani yeniden yapılandırmasına deniyor. Peki, refinansman hesabı nasıl yapılır?

yapı kredinin ankaradaki proje davası Haberi

yapı kredinin ankaradaki proje davası


Yapı Kredi Koray GYO'ndan yapılan açıklama şöyle:


05 Nisan 2013 tarihli   Özel Durum Açıklamasında (ÖDA) belirtilen, Danıştay 6 Dairesi'nde 2011/634 Esas no ile görüşülen dava dosyası ile ilgili olarak, karar düzeltme aşamasında, şirketimiz lehine olmak üzere, Ankara 9. İdare Mahkemesi'nin davanın kabulüne ilişkin kararı bozulmuştur.

Danıştay 6. Dairesi'nin şirketimiz lehine vermiş olduğu bozma kararı sonrasında, dava dosyası Ankara 9. İdare Mahkemesi'ne gönderilmiştir. Bozma sonrası yapılan yargılamada, Ankara 9. İdare Mahkemesi, 2013/586E. - 2013/1089K. sayılı Kararı ile Danıştay 6. Dairesi'nin bozma kararına uyarak, şirketimiz lehine davanın reddine karar vermiştir. Söz konusu red kararına karşı, Danıştay nezdinde temyiz yolu açıktır.


Gelinen aşamada,  şirketimiz tarafından Ankara-Kavaklıdere  Projesi'nin devam etmesine hukuki bakımdan  engel bir durum olmadığı gerekçesiyle, Ankara-Çankaya Belediyesi tarafından, projeyle ilgili düzenlenen yapı ruhsatının...