28 / 03 / 2024

Yapı malzemesinin performansı

Yapı malzemesinin performansı

10 Temmuz Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28703 sayılı Yapı Malzemeleri Yönetmeliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Honda City'e Mart ayında zam yapıldı mı?! İşte 06 Mart 2023 fiyat listesi

Honda City, sağlam yapısı, modern tasarımı, iyi performansı ve yakıt tasarrufu gibi özellikleriyle öne çıkan bir otomobildir.  Ayrıca ferah iç mekanı ve birçok teknolojik özellikleriyle de dikkat çekmektedir.  İşte 06 Mart 2023 fiyat listesi nedir? 

Hepsi Burada fiyat performans ürününe de indirim yaptı! Redmi Note 10S'te çok uygun fiyat!

Hepsi Burada yine fiyat performans ürünü telefonlarda Şubat kampanyası yapıyor. Redmi Note 10S telefonları çok uygun fiyat ve taksit seçenekleri ile piyasaya çıkarıyor. peki Redmi Note 10S fiyatı ne kadar?

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, olası Marmara depremi de gündem oldu. Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Opera binaları 'çok disiplinli' yapıda inşa ediliyor!

Kültür ve sanat yapılarından olan opera binaları, diğer performans mekanlarında olduğu gibi işleve bağlı olarak mimarın tasarımını yönlendiriyor. Bu yapı türünün sahip olduğu işlev, yapının formunu Hamlan malzemeleri ve yapım tekniklerini de belirliyor.

Seha Yapı sosyal medyada Türkiye 3’üncüsü oldu!

Seha Yapı, ulusal birçok inşaat markasını geride bırakarak sosyal medyadaki hızlı yükselişini sürdürüyor. Seha Yapı, Boomsonar’ın Ağustos 2017 raporunda, Türkiye çapında Facebook'ta en iyi performans gösteren üçüncü inşaat şirketi olarak gösterildi.

Kalekim 1060 Technomax 30 ile maksimum performans!

Kalekim’in yapıştırma harcındaki tüm beklentileri karşıladığı yenilikçi ürünü ‘1060 Technomax 30’, her türlü kaplama malzemesinin iç ve dış mekanlarda uygulanmasında mükemmel sonuç veriyor.

Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Performans Sistemi Tebliği!

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Tabi Olacağı Performans Sistemi Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Yapı Malzemelerinin Yangın Performansına Dair Tebliğ!

Yapı Malzemelerinin Yangın Performansına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yapı Malzemelerinin Yangın Performansı Tebliği tam metni..

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik 2017!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler..

Ytong 0,09, İstanbul Yapı Fuarı'nda tanıtıldı!

Türk Ytong, sektörde ilklerin öncüsü olmaya devam ediyor. Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda ısı yalıtım performansı yüzde 30 geliştirilmiş yeni ürünü “Ytong 0,09”u ilk defa sergileyen Türk Ytong, inovasyonda kat ettiği mesafe ile dikkat çekiyor.

Bina ve toplu yapı yönetim hizmetleri satışı etkiliyor!

Bina yönetim hizmetleri, fiyat ve bina yapım kalitesi ile birlikte satışı en çok etkileyen faktörlerden birisi. Gerek fiyat gerekse kalite değerlendirmesinde yaşam başladıktan sonra verilecek hizmetlerin performansı ve sürekliliği önem kazandı.

Yapı malzemesinin performansı Haberi

Yapı malzemesinin performansı

YÖNETMELİK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ

(305/2011/AB)


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yapı malzemelerinin temel karakteristikleri ile ilgili performans beyanlarının ve malzemelere CE işaretinin iliştirilmesinin kurallarını oluşturarak yapı malzemelerinin piyasaya arz edilmesi ve piyasada bulundurulması ile ilgili usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; yapı işlerine ilişkin olarak Ek-1’de belirtilen temel gerekler açısından yapı malzemelerine uygulanacak kuralları, performans beyanını, CE işaretlemesini, iktisadi işletmelerin yükümlülüklerini, uyumlaştırılmış teknik şartnamelere ilişkin kuralları, onaylanmış kuruluşların ve teknik değerlendirme kuruluşlarının görevlendirilmesini, denetlenmesi ve değerlendirilmesini, bildirim merciini, onaylanmış kuruluşlar ile ilgili düzenlemeleri, piyasa gözetimi ve denetimine dair usul ve esasları kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına...