25 / 04 / 2024

yaşlı kiracı ev sahibi

yaşlı kiracı ev sahibi

Berlin Eyalet Mahkemesi, biri 84 diğeri 87 yaşında yaşında olan çifti evinden çıkarmak isteyen ev sahibinin açtığı davayı reddetti.

Emekli ikramiyesiyle 6 yıl önce 2 araba ya da 1 ev alınıyordu: Şimdi ise ancak yarım araba alınabiliyor!

Memurların emekli olduktan sonra güvencesi olan emekli ikramiyesinde de değer kaybı yaşandı. 6 sene önce 2 araba ya da 1 ev alabilen ikramiye ile bugün ancak yarım araba alabilme imkanı var. İşte detaylar...

Beko'dan bir az yağlı Fritöz alana, ikincisi yüzde 50 indirimli!

Beko, küçük ev aletlerinden az yağlı fritözde yüzde 50 indirim kampanyası başlattı. Az yağlı fritöz alana ikincisini yüzde 50 indirimli vereceğini kaydeden Beko'dan dayanılmaz bir kampanya...

Beko’dan az yağlı fritöz alana ikincisi yüzde 50 indirimli! Son gün 30 Eylül!

Beko, son günlerin moda küçük ev aletlerinden az yağlı fritözde indirim kampanyası başlattı. Az yağlı fritöz alana ikincisini yüzde 50 indirimli vereceğini duyuran Beko, kampanyanın 30 Eylül’de sona ereceğini açıkladı.

Kiralık evlerde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Kira uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturacak olan arabuluculuk sistemi 3 gün sonra resmen başlıyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sil baştan değişecek!

Beko’dan yaza özel indirim! FR 8284 az yağlı fritöze tamı tamına bin TL indirim geldi!

Beko’dan son dönemlerin gözde elektrikli ev aletlerinden az yağlı fritöze yönelik dev indirim kampanyası geldi. Beko, FR 8284 az yağlı fritöze Oliz’e özel tamı tamına bin TL indirim uyguladı.

Ev sahibi ya da kiracı fark etmez! Artık hepiniz bunu yapacaksınız

Ev sahibi ya da kiracı olmanız fark etmiyor. Yeni getirilen kanun ile birlikte bundan sonra sözleşmeler e devlet üzerinden yapılacak. Vatandaşların sözleşmelerini bu yolla yapmaya başlaması gerektiği ifade edildi.

Bakıcı maaşları uçtu! Çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, yaşlı bakıcı ve ev yardımcısı maaşları ne kadar?

Bakıcıların maaşlarının Ocak ayına göre yüzde 60 arttığı belirtildi.Peki, gündüzlü çocuk bakıcısı, gündüzlü yaşlı bakıcısı, gündüzlü ev yardımcısı, yatılı  çocuk bakıcısı, yatılı yaşlı bakıcısı, yatılı ev yardımcısı maaşları ne kadar? İşte ev hizmetlerinde en düşük maaşlar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

TOKİ yangından kurtulan yaşlı çiftin evini tamamladı!

Antalya Manavgat'ta meydana gelen yangında evlerini kaybeden yaşlı çift için TOKİ tarafından yangına dayanıklı ev inşa edildi. 

Satılık ev fiyatlarına pandemi etkisi!

Satılık ev fiyatlarında son bir yıl içerisinde büyük artış yaşandı. Pandeminin etkisiyle beraber özellikle yazlık bölgelerde satılık ev fiyatlarında yüzde 68 artış yaşandı. 

Sivaslı yaşlı çifte imece usulüyle ev yapıldı!

Sivas Suşehri'nde maddi durumu iyi olmayan yaşlı çifte devlet-vatandaş işbirliğinde yeni ev yapıldı. Yaşlı çift yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Gaziantepli yaşlı çiftin ev parasını çaldılar!

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Nuri Mergen ve eşi Nazmiye Mergen'in ev almak için 25 yılda biriktirdiği, yaklaşık 100 bin lira değerindeki altın, döviz ve Türk lirası, oturdukları eve giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.  

Mahkemeden ev sahibine şok: Yaşlı kiracıyı çıkaramazsın!

Berlin Eyalet Mahkemesi, biri 84 diğeri 87 yaşında yaşında olan çifti evinden çıkarmak isteyen ev sahibinin açtığı davayı reddetti.

yaşlı kiracı ev sahibi Haberi

yaşlı kiracı ev sahibi

Berlin’de daire satın alan bir kişi, evde kiracı olarak oturan yaşlı çifte ihtarname göndererek evi boşaltmalarını talep etti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; biri 84 diğeri diğeri 87 yaşında olan çift ise ev sahibinin bu isteğine olumsuz cevap verdi. Duruma sinirlenen ev sahibi bunun üzerine Berlin Eyalet Mahkemesinde dava açtı. 

Mahkemeye çıkan çift, yaşlı olduklarını, yeteri kadar gelirlerinin olmadığını, yeni ev bulmalarının ve o eve taşınmalarının da kendilerini zorlayacağını belirterek aynı dairede kiracı olarak kalmak istediklerini söyledi. 

Tarafları dinleyen hakim, kiracıların yaşlarını göz önünde bulundurup ev sahibinin tahliye talebini olumsuz yanıt verdi. Ancak mahkeme, kaç yaşından itibaren kişinin yaşlı sayılacağı ile ilgili bir yaş belirlemesi...