20 / 04 / 2024

yatırım talebi

yatırım talebi

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 yılının geçtiğimiz yılın negatifliğinden uzak bir yıl olacağını belirtti. Baygan “Özellikle yenilenme gerektiren ve mevcut yatırım talebi emlak sektörünü 2017 yılında canlı tutacak” dedi.

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Martı GYO, Martı Gayrimenkul Yatırım oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanının Martı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olarak değiştirilerek gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmaya ilişkin talebi olumlu karşılandı...

Firmalar yurt yatırımına yöneldi!

Hızla artan üniversiteler ve genç nüfus yurtlara talebi artırdı. Firmalar yurt yatırımına yöneldi. Eğitim sektöründe 42 yeni proje için teşvik belgesi alındı.

Şanlıurfa'ya 3 milyon TL'lik yatırım talebi geldi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.

Yatırım talebi ve dönüşüm emlak sektörünü 2017’de canlı tutacak!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 yılının geçtiğimiz yılın negatifliğinden uzak bir yıl olacağını belirtti. Baygan “Özellikle yenilenme gerektiren ve mevcut yatırım talebi emlak sektörünü 2017 yılında canlı tutacak” dedi.

Riskli alanlara yatırım ekonomiyi tehdit ediyor!

Türkiye ekonomisinde eksi enflasyon (deflasyon)’un talebi düştüğü, stokların kısıldığı, işsizliğin arttığı bir ortam doğurduğu belirtildi. Deflasyonun olduğu ülkelerde riskli alanlara yatırım ekonomiyi tehdit ediyor.

Ahmet Davutoğlu: Dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebi ertelenmeyecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki dört yıl içerisinde hiçbir yatırım talebini ertelemeyeceklerini belirterek, "Geciken bir yatırım projesi varsa önü açılacak" dedi.

Kuyumcukent GYO sermaye arttırım talebi başvurusu yaptı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda çıkarılmış sermaye artırım talebi ile ilgili sermaye piyasası kurulu'na yapılan başvuru hakkındaki bilgileri yayınladı.

Burhan Özdemir: Yabancı yatırımcı için Türkiye güvenli bir yatırım limanı!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008 yılında dünya genelinde yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı haline geldi" dedi.

Beypen PVC 1 milyon TL'lik yatırım yaptı!

PVC kapı ve pencere imalatı yapan Beypen, bölgeden gelen talebi karşılamak için seri imalat tesisi kurdu. Firma yeni tesisine tam 1 milyon TL'lik yatırım yaptı...

Oyak Yatırım Menkul Değerler İzmir Karşıyaka şubesi kapatıldı!

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin Tuna Mah. Cemal Gürsel Cad. No:180/5 Karşıyaka/İZMİR adresinde bulunan şubesi kapatıldı. Şubenin kapatılması talebi için yapılan başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafından olumlu karşılandı...

yatırım talebi Haberi

yatırım talebi

Gayrimenkul ve emlak sektörü ile ilgili yapılan olumsuz yorumların gerçeği yansıtmadığını söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 yılının olumsuzluklardan uzak bir yıl olacağını belirtti. 


Emlak sektörünün olduğu yerde durgunluğun konuşulamayacağının altını çizen Baygan; durmanın küçülmek anlamına geldiğini ancak sektör için durmanın söz konusu olamayacağını söyledi. 

2017 yılının emlak sektörü için hareketli bir yıl olacağını ifade eden Baygan “Köyden kente göç, depreme karşı dayanıksız binalar ve kentsel dönüşüm gibi nedenlerden dolayı 2017 yılında emlak sektörü her yıl olduğu gibi yine canlılığını koruyacak. ERA Gayrimenkul olarak 2016 yılı için, 2015 rakamlarını geçeceğimizi söylemiştik, verdiğimiz tahminlerin tutmuş olması bizim için sevindirici, şimdi de aynı şeyi 2017 için öngörüyoruz.

Her yıl adetlerin bir önceki yıla göre egale edilmesine ve arz talep dengesi ve mali şartlar...