26 / 04 / 2024

Yatırımcıya 60 milyon metrekare arazi tahsisi

Yatırımcıya 60 milyon metrekare arazi tahsisi

60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi 3 yıllığına yatırımcıya tahsis edilecek. Tahsis edilen arazi Monako'nun 30 katı büyüklüğünde. 

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

2023 halka arz şirketleri yatırımcıya ne kadar kazandırdı!

Borsa İstanbul’da 2023’de rekor sayıda halka arz gerçekleştirildi. Halka arzlarla birikte yatırımcı sayısı da arttı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl halka arz edilen şirketlerin 30 Ocak'ta ulaştığı rakamları paylaştı.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Borsaya son üç ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı geldi!

Art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı Borsa’yı coşturdu. Pay senedi yatırımcılarının toplam sayısı haziran sonundan 22 Eylül’e kadar net 3,2 milyon artarak 8 milyona yaklaştı, pay senedi piyasa değeri 10,4 trilyon lira oldu.

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Dünyaca ünlü bankadan altın için yatırımcıları korkutan açıklama! Altında dananın kuyruğu kopacak!

Altın son dönemde yatırımcıya güven vermeye devam ediyor. Özellikle çeyrek altın ve ons altının günlük fiyat hareketleri, yatırımcılarca yakından izleniyor. Bu doğrultuda, altın düşecek mi, yoksa yükselecek mi sorusuna cevap dünyaca ünlü Alman Commerzbank'tan geldi.

Borsa İstanbul'da gong bugün Forte Bilgi İletişim Teknolojileri için çaldı: 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL satış!

Forte Bilgi İletişim Teknolojileri, 660 bin yatırımcıya 267 milyon TL'lik satış yapılan halka arz sürecinin ardından, bugün Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Genç yatırımcı borsadan 2 senede 8 milyon dolar kazanarak milyoner oldu! İşte borsada milyon dolar kazandıran 4 formül..

Borsaya yatırım yapan 24 yaşındaki Jack Kellogg isimli yatırımcı 2 senede 8 milyon doların üzerinde para kazandı. İşte milyonerin alış ve satış için rehber olarak kullandığı 4 gösterge...

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

İslam Memiş’ten net tavır! Hiçbir yatırımcıya kaybettirmez! Hemen bakın!

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, piyasaya dair yeni analizlerde bulundu. Yatırımcılar hemen baksın!

Yatırımcıya 60 milyon metrekare arazi tahsisi Haberi

Yatırımcıya 60 milyon metrekare arazi tahsisi

Hükümet, Hazine arazilerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi önümüzdeki 3 yıl yatırımcıya tahsis edilecek. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; yatırımların teşviki ve istihdamı artırmak için tahsis edilen arazi, BM’nin en küçük ülkesi olan Monako’nun 30 katı büyüklüğünde.  Yatırımcılara açılacak 60 kilometrekarelik arazi aynı zamanda 23 ülke topraklarını da yüzölçümü olarak solluyor.

2021-2023 döneminde yatırımcıya kullandırılacak toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz tarım, hayvancılık, eğitim, turizm ve diğer amaçlı yatırımların teşviki doğrultusunda kullandırılacak. Ayrıca proje bazlı yatırımlara arazi desteği sağlamak için de hazine taşınmazları arz edilecek.

İlk ilan yayınlandı 

Hazine taşınmazlarının daha etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması amacıyla ilk etapta 20,3 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz kullanımına sunulmak üzere ilana çıkarıldı.

Turizm kiralarında 2.5 milyar gelir elde edildi 

Bugüne kadar...