20 / 04 / 2024

yatıyla gelen turiste oturma izni

yatıyla gelen turiste oturma izni

İçişleri Bakanlığı'nın projesine göre özel yatıyla Türkiye'ye tatile gelen turistlere 5 yıllık ikamet izni verilecek. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "Bu sayede turizm gelirleri katlanır" dedi

Evde bakım maaşları için son 6 saat! Hesaplara 7 bin 608 TL yatırılıyor! Kaçırmayın!

Pek çok kişinin merakla beklediği evde bakım maaşları bugün itibarıyla hesaplara yatırılmış olacak. Söz konusu maaşlar gelen zamla birlikte 5 bin 97 TL'den 7 bin 608 TL'ye yükseltilmişti.

Şehir hastanelerinin satışına ilişkin kritik açıklama: Körfezli yatırımcıyla görüşme sürüyor!

Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kiracı mağduru ünlü doktor isyan etti: Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu ülkede yapılacak en mantıksız yatırım, evini kiraya vermek!" diyerek isyan etti. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Konut politikaları sil baştan: İşte 12'nci Kalkınma Planı'yla gelen konut sektöründeki 4 yeni hedef! 

12'nci Kalkınma Planı kapsamında konuttaki hedefler belirlendi. Peki planda hangi konut politikaları var? İşte ayrıntılar...

Mayıs 2023 Aile Destek Programıyla hesaplara tek tek 1.250 TL yatırılacak! Bu ödemeleri almayı sakın unutmayın!

Mayıs 2023 Aile Destek Programıyla hesaplara tek tek 1.250 TL yatırılacak... Bu ödemeleri almayı sakın unutmayın...

Altın yatırımcılarına uzman izimlerden ikaz geldi! Seçim öncesi...

Altın ve dolar piyasasında meydana gelen hareketlilik ile beraber uzman isimlerden konuyla ilgili aydınlatıcı yorumları arka arkaya yapmaya başladılar. Seçim haftasına son 5 gün kalmasıyla yatırımcılara ikazlar yapılıyor. Ünlü ekonomist yatırımcıların dikkatli olması hususunda ikaz etti.

IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verilecek! 

81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi geldi. Program çerçevesinde yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verileceği de belirtildi. 

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Cengiz Holding grup şirketleri arasında yer alan Eti Alüminyum, Konya'nın Seydişehir ilçesinde 3 milyar TL tutarında haddehane yatırımıyla cari açığın azaltılmasına 350 milyon dolarlık katkıda bulunacak.

Aile Destek Programıyla hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 lira yatırılıyor! Mart 2023 paralarını mutlaka alın!

Pek çok kişinin merakla beklediği Aile Destek Programıyla hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 lira yatırılıyor. Peki Mart 2023 Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı?

Emekli maaşları baştan aşağı değişiyor! Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memurlara 2023 yılı itibarıyla gelen yüzde 30'luk zamdan sonra beklene ara zam için veriler netleşiyor. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 3 aylık enflasyon farkı yüzde 13,18 olarak hesaplandı.

Nokia C02 tanıtıldı! İşte özellikleri ve olası fiyatı

Bedavadan biraz pahalı Nokia C02 sessiz duyuruldu. Çıkarılabilir batarya ve 3.5mm kulaklık jakıyla gelen telefon, Polikarbonat bir çerçeve ile üretildi.

yatıyla gelen turiste oturma izni Haberi

yatıyla gelen turiste oturma izni


DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İçişleri Bakanlığının turist kalitesinin ve turizm gelirlerinin arttırılmasına yönelik hazırladığı çalışmada yatıyla Türkiye'ye giriş yapacaklara 5 yıllık ikamet izni vereceğini bildirdi. 


İkamet izni için iki şart bulunduğuna dikkati çeken öztürk, "Bunlardan biri kişinin geldiği yatın sahibi olduğunu belgelemesi ve demirleyeceği marina ile yaptığı sözleşmeyi sunması. Eğer bunları sağlayabiliyorsa ve talepte de bulunursa hem kendine, hem de eşine ve çocuklarına 5 yıllık ikamet alabilecek. İzmir de bu sayede turizm gelirlerini rahatlıkla birkaç kat artırabilecek" dedi. 


Şimdiye kadar özellikle Arap ülkeleri, Rusya, Ukrayna gibi Doğu Blok'u ülkelerine bu hakkın tanındığını vurgulayan Öztürk, "Bu ülkelerden gelenlere 3 aylık ikamet tezkeresi veriliyordu. Fakat yeni düzenleme ile Fiyatlar metresine öre değişiyor Marinalarda yatların fiyatları da boyuna göre değişiyor. 10 metrelik...