29 / 03 / 2024

yavuz sondaj gemisi

yavuz sondaj gemisi

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

100. yıl müjdesi! Karadeniz gazından sevindiren gelişme

Yeni keşif için yola çıkan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Akseki-1 kuyusunda çalışmaları devam ettiriyor. Akseki-1’in, Akdeniz’in doğusunda doğalgaz potansiyeli en yüksek saha olduğu ifade ediliyor. 29 Ekim’de de Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında müjde yolda.

Fatih Dönmez: Doğal gazda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.

Nazım Yavuz yeniden ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

ÇATIDER, 7. Olağan Genel Kurulu'nda 2015-2016 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu seçildi. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, oy birliğiyle yeniden Multiplan Yönetim Kurulu Üyesi M. Nazım Yavuz seçildi.

Yeşil Mavi Yavuz İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Mavi Yavuz İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 Şubat 2015'te, 3 milyon TL sermaye ile, Müjdat Yavuz, Hakan Yavuz, Muharrem Yavuz, Rıdvan Yavuz, Ümit Yavuz ortaklığında, Çekmeköy'de kuruldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kuleleri tamamlandı!

Yapımına 2013 yılında başlanan Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3. Boğaz Köprüsü'nden araçların ve trenlerin geçeceği çelik tabliyelerin ikisi kule altına kadar olan bölüme yerleştirildi.

Muhlis Yavuz: Demirköy'ü turizm cenneti yapacağız!

Kırklareli 'nin Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Demirköy İlçesi'ni Turizm Cenneti yapacaklarını söyledi. Trakya'nın incisi Demirköy Turizm Bölgesi ilan edildi. Yavuz, "Halka hizmet hakka hizmettir'' dedi.

Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapılacak!

TPAO ile Shell ortaklığında Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapacak gemi İstanbul Boğazı'ndan uğurlandı. Yerli sismik geminin de martta denize ineceğini söyleyen Bakan Yıldız "Bu bölgeden umutluyum" dedi

Ayhan Yavuz kimdir?

Hatay Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz kimdir? Ayhan Yavuz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ayhan Yavuz, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Ayhan Yavuz..

Ahmet Nazif Zorlu'ya Kenan Yavuz'dan destek geldi!

İzmir'de yatırımların engellenmesine isyan eden Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu 'ya katıldığını söyleyen SOCAR Türkiye CEO 'su Kenan Yavuz, "Bu işin suyu çıktı" dedi

Vasip Şahin Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesini gezdi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, inşaatı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün şantiye sahasına ziyarette bulundu. Vali Şahin bu projelerin Türkiye'nin geleceği olduğunu söyledi...

İzmit Tren Garı bölgesinde yatay sondaj ile yağmur suyu hattı inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, TCDD İzmit Tren Garı ile Merkez Bankası Kocaeli Müdürlüğü arasındaki bölgenin yüzey sularını uzaklaştırmak için yatay sondaj ile yağmursuyu hattı inşa ediyor.

Yavuz Işık: inşaat sektörü ile hazır beton sektörü de canlanacak!

Türkiye, hazır beton üretimiyle Avrupa'da birinci sırada yer alırken, 2011 yılında Çin ve ABD'nin ardından üçüncü sıraya yükseldi. THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık hazır beton sektörü üzerine açıklamalar yaptı.

yavuz sondaj gemisi Haberi

yavuz sondaj gemisi

Karadeniz'deki ilk görevi öncesi 15 Ağustos'ta İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından geçebilmesi için kulesinin bir kısmı sökülen 'Yavuz' sondaj gemisi, 7 Ekim'de Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Limanı'na ulaştı. Limanda kule montajı ve diğer çalışmaları tamamlanan gemi, Karadeniz’deki ilk görevi için hazır hale getirildi.

KUYUBAŞI VANALARI YAVUZ’A EMANET

Yavuz sondaj gemisinin, 8 Nisan’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından Karadeniz’e uğurlandı. 'Fatih' ve 'Kanuni' sondaj gemilerinin yanında doğal gaz arama çalışmalarına katılacak. Yavuz, geçtiğimiz günlerde Filyos Limanı’na getirilen kuyubaşı vanalarından ilkini deniz tabanına yerleştirme görevine katılacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı 3 sondaj gemisi Karadeniz’de ilk kez birlikte görev alacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Filyos Limanı'nda Yavuz Sondaj Gemisi Uğurlama Töreni'nde yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz'de önemli gelişmelerin...