26 / 04 / 2024

Yaylalardaki kaçak yapı yıkımı

Yaylalardaki kaçak yapı yıkımı

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Konya Ahırlı'da kaçak yapıya geçit yok!

Konya’nın Ahırlı ilçesinde bulunan bazı yaylalardaki kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

Yaylalardaki kaçak yapılar için yıkım mücadelesi!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gümüşhane'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaylalardaki kaçak yapılaşmalarla ilgili konuştu. Memiş, yeni yapılarda kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Yaylalardaki kaçak yapılara yeni planlama geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaylalardaki kaçak yapıları önlemeye ilişkin yapılacak yeni planlama çalışmalarının başladığını açıkladı..

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

Trabzon Çaykara'da kaçak yapılar yıkılacak!

Trabzon’un Çaykara İlçesi Kaymakamı İhsan Ayrancı, ilçeye bağlı yaylalardaki kaçak yapılaşmaların ve betonarme binaların yıkacağını söyledi.

Yaylalarda kaçak yapılaşma arttı!

Devletin yaylalardaki kaçak yapıları yıkma kararına rağmen, Karadeniz'in dört bir yanında yaylalardaki yapılaşma sürüyor. Yemyeşil yaylalar, bilinçsiz vatandaşlar tarafından resmen katlediliyor.

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Yaylalardaki kaçak yapı yıkımı Haberi

Yaylalardaki kaçak yapı yıkımı

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, yaylalardaki kaçak yapılaşma ile ilgili konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, CHP Giresun İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, doğa hakları izleme kurulları oluşturma çalışmaları kapsamında Giresun'a geldiklerini belirten Karaca, bugünkü toplantının ardından Trabzon ve Artvin'i ziyaret edeceklerini vurguladı.

Karaca, "İmar barışından kaynaklı, özellikle 31 Aralık 2017'den sonra yapılmaya çalışılan ve yaylalarımızın, meralarımızın, doğamızın maalesef bir hançer gibi bağrına saplanan bu yapıların tespit edilmesi, bununla ilgili hukuki, yasal bir mücadele ve yıkım için de gerekli çalışmanın yürütülmesi için il başkanlığımızla bu konuyu da görüştük. Bu anlamda da biz il örgütümüzle birlikte bir mücadele vereceğiz" diye konuştu. 

Bir gazetecinin yaylalarda kaçak yapıların yıkımıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Karaca, "Ziyaret ettiğimiz bir sivil örgütle benzer...