23 / 04 / 2024

Gölyazı sahilinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyiz!

Gölyazı sahilinde kaçak yapılaşmaya izin vermeyiz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gölyazı sahillerinde kaçak yapılaşma tespit etti. Yılmaz, bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade etti..



Samsun'un tarihi ve turistik ilçelerinden Terme'de gerçekleştirilen Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği (SAMTAB)'ın toplantısı sonrası inceleme gezisi yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gölyazı sahillerinde kaçak yapılaşma tespit etti. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, sahillerdeki kaçak yapılaşmanın turizmi baltaladığına dikkat çekti.


Toplantı sonrası Samsun Valisi İbrahim Şahin, Çarşamba Kaymakamı ve Terme Kaymakam Vekili Caner Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve meclis üyeleriyle birlikte Gölyazı mahallesine gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, burada gezi ve incelemelerde bulundu. Vali Şahin ile sahilleri dolaşan Başkan Yılmaz, burada kaçak yapılaşma olduğunu tespit etti.


   Gezi sonrası kendisinden yol isteyen mahalle halkıyla bir araya gelen Başkan Yılmaz, kaçak yapılaşmaya izin vermemelerini istedi. Gölyazı'nın eşsiz bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Buraları korumak öncelikle sizin vazifenizdir. Bu güzelim sahilleri en iyi şekilde korumak ve yaşatmak zorundayız. Gezerken kaçak yapılaşmalar tespit ettik. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sizler de izin vermeyiniz. Belediye olarak bu doğal güzellikleri korumak için karakol kurmaya karar verdik. Yol yapılabilir ama yapmadan önce bilimsel olarak incelemek zorundayız ki yanlış bir şey yapmayalım ve doğayı bozmayalım. Onun için adım atarken çok dikkatli olmak zorundayız." diye konuştu.


Samsun Valisi İbrahim Şahin ise devlet olarak ihtiyaçları ve alt yapı hizmetlerini karşılayacak güçte olduklarının altını çizdi. Doğal zenginliği bulunan bölgelerin doğallığını ve orijinalliğini bozmaya karşı olduklarını vurgulayan Vali Şahin, bölgede her hangi bir çalışma yapmadan önce detaylı araştırma ve çalışma yapmanın gerekliliğini belirtti.


Gölyazı mahallesinden ayrılırken makam aracını kuşatan çocuklara oyuncak dağıtan Vali Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, daha sonra da iş adamı Tamer Taflan ile Çarşamba Dalbahçe Köyü Muhtarı Adem Taflan'ın düzenlediği geleneksel tirit yemeğine iştirak etti. Yemeğe çok sayıda iş adamı ile davetliler katıldı.  


Geri Dön