25 / 04 / 2024

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..



Trabzon'un Maçka ilçesinde, yaylalardaki kaçak yapı yıkımları devam ediyor. Maçka Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trabzon Valiliği kararıyla İl Gıda, Tarım, ve Hayvancılık Müdürlüğünün, Maçka ilçesindeki kaçak yapıların tespitine ilişkin çalışmasını tamamladığı açıklandı.

 

Belediye ekiplerinin, tespit çalışmalarının ardından, Yazlık Mahallesi'ne bağlı Anastal Yaylası'nda ev yapmak üzere açılan 39 alanı iş makinesiyle kapattığına işaret edilen açıklamada, ekiplerin ayrıca inşaatı süren 5 kaçak yapıyı da yıktığı kaydedildi.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, yaylalardaki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için çalışmalar yürütüldüğünü anımsattı.

 

Trabzon Valiliği kararıyla Gıda, Tarım, ve Hayvancılık Müdürlüğünün belirlediği kaçak evlere hızla müdahele edildiğini belirten Koçhan "Arnastal Yaylamızda İlçe Gıda, Tarım, ve Hayvancılık Müdürlüğünümüz, Jandarma Komutanlığımız ve belediyelerimizin oluşturduğu ekiple kaçak yapılara müdahele edildi. Kaçak yapılara asla izin vermeyeceğiz." dedi.

 


Geri Dön