26 / 04 / 2024

Yeni Ekonomik Programı 2019

Yeni Ekonomik Programı 2019

Dün açıklanan yeni ekonomik programda bankacılık sektörü ve kredilere ilişkin bir çok açıklama yapıldı. Peki konut kredileri yeni ekonomik programdan nasıl etkilenir?

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması, iç onay süreçlerinin sona ermesinden sonra bugünden itibaren (1 Eylül) devreye girecek. Söz konusu anlaşma ile beraber iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni döneme geçilecek.

Enflasyonla mücadelede yeni yol haritası belli oluyor! Fiyatların düşmesi bekleniyor!

28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllık yeni döneminin yol haritası netleşmeye başladı. Bu kapsamda; güçlü kadro, güçlü ekonomik program ve güçlü bir ekonomi yönetimi amaçlanacak.

Sanayicilerden çağrı: ‘İktisada uygun yeni program istiyoruz’

ASO Başkanı Seyit Ardıç, iktisadi anlayışa uygun ekonomi programını uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Ardıç, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimlerinin ardından gelecek yeni iktidardan iktisadi anlayışa uygun ve bağımsız Merkez Bankası olan yeni bir program beklediklerini söyledi.

Aile Bakanlığı bol keseden para dağıtacak. Her eve müjde geldi

Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan programlar bir türlü bitmek bilmiyor. Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir program da ailelerin yüzünü ciddi oranda güldürecek.

Asgari ücrete ara zam Temmuz'dan önce gelir mi? Kulislerde şok gelişme! 

Seçimlerde 2'nci tur bekleniyorken, adaylar yeni ekonomik vaatleri ile seçmenlerin karşısına yeniden çıkacak. Asgari ücrete ara zam konusu da merak ediliyor. Peki asgari ücrete ara zam Temmuz'dan önce gelir mi? 

IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verilecek! 

81 ilde yaygınlaştırılması hedeflenen IPARD-III Programı'yla kırsala 20 milyar TL'lik yeni yatırım müjdesi geldi. Program çerçevesinde yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe de verileceği de belirtildi. 

Çocuklu ailelere müjde! Başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına her ay para yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi yurttaşlara ilişkin destekleri devam ediyor. Bu kapsamda, bakanlığın sağladığı pek çok yardım programı bulunuyor. Söz konusu desteklere 'Çocuk Destek Bileşeni' adı altında yeni bir program daha dahil edildi.

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek! Bu kişilere 2 bin TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların maddi sıkıntılarına destek olmak amacıyla yeni bir program başlatıyor. Bu program kapsamında, eşini kaybetmiş olan kadınlar için iki ayda bir 2 bin TL'lik yardım ödemesi yapılacak. Başvuru yapacak kadınlar için detaylar da bakanlık tarafından duyuruldu.

Bu başvuruyu eksiksiz yapan vatandaşların hesabına 12 ay boyunca 2 bin TL yatacak! Bakan Derya Yanık bir bir açıkladı!

İhtiyaç sahiplerine sürekli yeni destek ödemeleri gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de ailesinden askerde olan yurttaşlar için yeni ödeme programını duyurdu. ‘Muhtaç Asker Ailesi Yardımı da denilen yardım doğrultusunda iki ayda bir hesaplara 2 bin TL yatacağı duyuruldu.

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına bir yıl boyunca 650 TL yatacak! Bakan Derya Yanık tek tek açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sosyal yardımlara önceki aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' adında yeni bir program daha eklendi. Çocuk sahibi olan tüm vatandaşlar bu yardım programıyla ilgili ayrıntıları araştırmaya başladı.

Ev hanımlarına aylık 1100 lira ödeme yapılacak! İsteyen tek seferde 13.200 TL alabilir!

Ev hanımları için yeni destek programı duyuruldu. Bu programa göre ev hanımları tek seferde 13.200 TL alabilecek.

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına bir yıl boyunca 2 bin TL yatacak! Bakan Derya Yanık tek tek açıkladı!

İhtiyaç sahiplerine her daim yeni destek ödemeleri sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de ailesinden askerde olanlar için yeni ödeme programını duyurdu. ‘Muhtaç Asker Ailesi Yardımı da denilen yardım kapsamında iki ayda bir hesaplara 2 bin TL yatacağı öğrenildi.

Yeni Ekonomik Programı 2019 Haberi

Yeni Ekonomik Programı 2019

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün gerçekleşen yeni ekonomik program açıklamasında bankacılık sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak bankaların sermaye artırımı, kamu bankalarının likiditesi, sorunlu kredilerin sektöre yansıması ve yeniden yapılandırma kredileri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Albayrak, Sermaye güçlendirme stratejisi kapsamında kamu bankalarına toplam 28 milyar lira DİBS verilmesi ve sermaye yeterliliği ile likiditesinin artırılacağını belirtti. Ayrıca bazı sorunlu kredilerin bankaların ulusal-uluslararası yatırımcıların iştiraki olan bilanço dışı fonlara devredileceğini bilirtti. Tahsili gecikmiş alacakların da takipte olduğunu ve bankacılık sektörü için risk teşkil etmediğini ifade etti. 

Albayrak’ın açıklamasında direkt olarak konut kredisi faiz oranlarına ilişkin bir açıklama gelmese de en uygun konut kredisi faiz oranlarını sunan kamu bankalarının sermaye yeterliliğinin güçlendirilmesi ve likiditesinin artırılması vurgusu geldi. Son haftalarda arış eğilimine giren konut kredisi...