19 / 04 / 2024

yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim

yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim

Taşınmaz mallar için emlak vergisini, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Peki, "Yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Ekonomistten ev alacaklara çarpıcı uyarı! Fiyatlar düşecek mi? Yeni ev almak mantıklı mı? 

Yeni ev alacak binlerce kişi, şimdi bu yatırımın doğru olup olmadığını merak ediyor. Ekonomist Devrim Akyıl, konut yatırımı ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar....

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

Kiracı mağduru ünlü doktordan bir isyan daha: Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne!

Kiracısıyla yaşadığı sıkıntılarla sık sık gündeme gelen Uzman Doktor Dağıstan Ayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 1 Şubat'ta duruşması olduğunu söyleyerek, "Lanet olsun şu ülkeden ev aldığım güne." dedi.

Sosyetenin tanınmış isimleri Can ve Ahu Has çifti yeni ev sahipleri ile mahkemelik oldu!

Ev sahipleriyle sorun yaşayan sosyetenin tanınmış çifti, soluğu mahkemede aldı. Caroline Koç'un sattığı konutta kiracı olarak bulunan ünlü çift, yeni ev sahibiyle anlaşamadı.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Migros’ta yeni ‘Aldım Bitti’ ürünleri! Migros 20 Eylül 2022 fiyat listesi

Migros marketler her hafta pek çok üründe indirimli fiyatları tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor. Bu hafta Migros indirimli ürünlere ek olarak yeni ‘Aldım Bitti’ başlığı altında aktüel ürünler yayınladı. İşte Migros Aldım Bitti 20 Eylül 2022 fiyat listesi..

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim Haberi

yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim

Yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak Vergisini, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Bir gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. Peki, emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman başlar? Yeni ev aldım emlak vergisi ödeyecek miyim? Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunan seneyi takip eden yıl başlıyor. Örneğin 2014 yılında mesken satın aldığınızı düşünelim. Vergi ödemelerine 2015 yılında başlayacaksınız.


Yeni binada emlak vergisi..

Mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin  2.500 Yeni Türk Lirasından az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü, inşalarının sona erdiği yılı takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır. 


Bu binaların, bina apartman ise...