25 / 04 / 2024

Yeni Foça imar

Yeni Foça imar

İLERİ biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulacağı İzmir'de bulunan Yeni Foça'da İZSU'nun kanal şebekesi döşeme çalışmalarına başlaması nedeniyle düzenlenen törene bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Soytaş Foça ön talep topluyor! Yeni proje! 

Soytaş Foça projesinde ön talep süreci başladı. Soytaş Foça'da az katlı bloklarda geniş bahçeli Villa House’lar bulunuyor. Peki Soytaş Foça projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte Soytaş Foça ile ilgili tüm merak edilenler...

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

Foça'ya Deniz Manzaralı Terminal binası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla inşaatına başladığı deniz manzaralı Foça Terminal binasının yüzde 95’ini tamamladı. Yeni terminal kazandırmak için geriye sayıma başladı.

İzmir Foça 1.etap koruma amaçlı imar planı askıda!

İzmir Foça 1. Etap koruma amaçlı revizyon nazım ve uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Foça'da düzenleme çalışmaları yarım kaldı!

İzmir'in önemli tatil beldelerinden olan Yeni Foça'da sahil düzenleme çalışmaları yarıda kaldı.

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Mersin Erdemli'de yeni yol açma çalışmaları başladı!

Mersin’in Erdemli Alata Mahallesi’nde imar uygulamalarına göre yeni yol açma çalışmalarına başladı.Erdemli Belediye Başkanı Tollu yol açma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Hatay'da yeni yollar açılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler imar planına uygun olarak ifrazı yapılmış arazilerde yeni yol açma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Yeni Foça imar Haberi

Yeni Foça imar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Her Cumartesi günü ya bir temel atma, ya bir açılış, ya bir sözleşme imza töreni yapıyoruz. İzmir'i kendi gücüyle kalkındırıyoruz. İzmir'de bu potansiyel var. Bunu 11 senedir ispat ediyoruz" diye konuştu. 

İzmirli'ye layık olmak budur Başkan Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında çizdikleri stratejik plan çerçevesinde, İzmir'in Türkiye'nin büyüme oranlarının çok üzerinde bir çizgi yakaladığını belirterek, şunları kaydetti: "Yerelde kalkınma neyi gerektiriyorsa, Büyükşehir Belediyesi yasal mevzuat çerçevesinde orada olacak ve çözüm üretecektir. Sanayisinden ticaretine, limanından hizmet sektörüne, kültür sanatına kadar, ama en önemlisi kırsala ve tarıma ne gerekiyorsa, yapmak zorundayız ve yapıyoruz. 11 senedir kimse benim ağzımdan para yok, finansman yok, kaynak yok lafını duymadı ve duymayacak. 

Belediye başkanının temel görevi kaynak yaratmaktır. İzmir...