24 / 04 / 2024

yeni osb 2020

yeni osb 2020

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Yeni Gimat GYO 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu!

Yeni Gimat GYO'nun'nun 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin 2020 yılına ait, toplantı tutanağı ve E-hazirun cetveli yayınlandı. 

Yeni Gimat GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeni Gimat GYO'nun 2020 yılı karının dağıtımına ilişkin olarak alınan Genel Kurul kararı doğrultusunda, kar dağıtımının 30 Mart 2021 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Afyonkarahisar OSB'ye 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleniyor!

Afyonkarahisar OSB'ye çok sayıda büyük ve orta ölçekli yatırım talebi geldiğini belirten OSB Başkanı Bekir Yeşilay, talepleri karşılamak amacıyla bölgeyi 1 milyon 600 bin metrekarelik yeni alan ekleyerek büyüteceklerine dikkat çekti.

2020'nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2020'nin ikinci yarısında OSB'de yatırımcılara  840 yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini söyledi.

Tatvan'a yeni OSB geliyor!

Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulması planlanan OSB için Diyarbakır OSB'yi inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi!

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. 

Yeni OSB modelleri hayata geçirilmeli!

Antalya OSB ve Dünya Gazetesi Antalya Temsilciliği iş birliğinde yapılan Türk ve Dünya Ekonomisi konulu webinar toplantısında sanayici ve turizm sektörünün temsilcileri ekonomideki gelişmeleri ve beklentileri anlattı...

Yeni Gimat GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Yeni Gimat GYO, 2020 dönemine ait finansal raporunu, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

Yeni Gimat GYO 2020'de 594 bin 490 TL kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı içerisinde şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 594.390 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

yeni osb 2020 Haberi

yeni osb 2020

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde, Bakanlığın yürüttüğü projeler ve 2020 hedefleri ortaya konuldu.

Yeni OSB'ler hizmete girecek

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2020'de 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha bitirilerek 25 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Yeşil OSB vizyonuyla organize sanayi bölgeleri, çıktıların girdiye dönüştüğü, ihtiyaçlarını ve enerjisini kendi karşılayan, çevreye daha duyarlı ve kaynak verimliliği yüksek eko-endüstriyel parklara dönüştürülecek.

Yatırım ihtiyacı yüksek büyük ölçekli projeler için endüstri bölgeleri kurulacak. Başvurusu yapılan 18 yeni endüstri bölgesinin değerlendirme süreci gelecek yıl tamamlanacak.

Organize sanayi bölgeleri özellikle kadın emekçiler, girişimciler ve öğrenciler için cazibe merkezi haline getirilecek. Sektör odaklı, stratejik ve verimli kümelerin kurulması desteklenecek.

Ar-Ge merkezleri ve teknoparklar arasındaki eşgüdümü artırmak amacıyla kurulacak "Teknoağ Platformu"...