28 / 03 / 2024

Yeni tapu harçları 2017

Yeni tapu harçları 2017

Tapu harcı oranı dün Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile binde 15'e düştü. İşte indirimlerle yeni tapu harcı 2017 oranı ve hesaplama örnekleri..

Yeni tapu harçları!

Tapu harcında yeni düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte yeni tapu harçları 2017..

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

2024’te yeniden değerleme zamları ile A’dan Z’ye her şeyin fiyatı artacak. Zamların artmasına ya da düşürülmesine yönelik bir karar çıkmazsa, vergiler ve harçlar yüzde 58.5 daha zamlanacak.

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Ehliyete yeni yılda dev zam geliyor! Ehliyet kursu ve ehliyet harçları tam bu kadar olacak! İşte o son dakika rakamları

Yeni yılla beraber, pek çok ürün ve hizmete zam gelecek. Bu zamların arasında sürücü kurs ücretleri de yer alıyor. Peki sürücü kurslarına ve ehliyet harçlarına ne kadar zam gelecek? Ehliyet kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2023 pasaport harçlarının ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Yeni yılda pasaport harçlarına zam uygulanacak. Peki “2023 pasaport harçları ne kadar olacak?” İşte detaylar!

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaş vergi ve harç tutarlarını araştırmaya başladı. 2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni tapu harçları 2017 Haberi

Yeni tapu harçları 2017

Vatandaşların merakla beklediği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin müjdelediği tapu harcı indirimleri yürürlüğe girdi. Karar, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Peki, yeni tapu harçları ne kadar oldu? Bu oranlar ne zamana kadar bu şekilde uygulanacak? Yapılan indirim tüm gayrimenkulleri kapsıyor mu?  


Gayrimenkul sektöründeki iyileştirme çalışmaları dahilinde tapu harcında yapılan indirim uygulaması konut ve işyerlerini kapsıyor. Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan kararda indirim dahilinde arsa ve araziler yer almıyor.


Ayrıca bu indirim bir süre ile kısıtlanıyor. Karar gereğince 30 Eylül 2017 tarihine kadar yapılacak tapu işlemlerinde yeni tapu harcı oranları uygulanacak.


Tapu indirimi maddesi

MADDE 3- 30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanmak üzere, 492 Sayılı Kanuna bağlı 4 sayılı tarifenin "1-Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün 20/a fıkrasında sayılan tapu işlemleri...