29 / 03 / 2024

yeni tip imar planı

yeni tip imar planı

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

Yeni tip maliyetsiz bina güçlendirme formülü açıklandı! Sadece spreyle bina güçleniyor!

Binaları güçlendirmek için yeni bir formül geliştirildi! Artık sprey sıkılarak depreme meydan okunabilecek!

Yeni imar affı çıkacak mı 2022? İmar affı bir daha çıkar mı?

İmar affı bir süredir milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yeni bir imar affının çıkıp çıkmayacağı araştırılıyor. İşte o detaylar!

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

Seyit Torun'dan Safranbolu imar planı tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Safranbolu için yeni bir imar planı hazırlandığında dikkat çekti. Torun, planın uygulamaya alınması halinde, doğal alanların "ranta" açılmış olacağına dikkat çekti.

Yeni imar affı yasası gelecek mi?

Devletin vatandaşıyla barışması için çıkarılan imar affı yasasından sonra imalat yapıp devleti kandırmak isteyenler oldu. Yeni bir imar affına karşı fırsatçılar hazır bekliyor...

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Yeni yasa teklifi hazırlığı: İşten çıkarma 3 ay yasaklanıyor!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkileriyle ilgili olarak yeni bir yasa teklifi hazırlanıyor.

TOKİ'nin 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde kuralar ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde kura çekilişlerini erteledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıkladı: O işletmelerden kira alınmayacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlem çalışmaları kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Abdulhamit Gül, iş yurtları bünyesinde kiracı olan işletmelerden bu süreçte kira alınmayacağını da bildirdi…

Çalışma süresi 5 saate düştü! Banka önlerinde kuyruklar oluştu!

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında bazı bankalar bugün 12.00 ile 17.00 saatleri arasında çalışmaya başladı.

yeni tip imar planı Haberi

yeni tip imar planı

Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yerinde dönüşüm imkanı sağlayan düzenleme 1 Ekim 2017'de yürürlükten kalkıyor. Yüzde 25 ek emsal imkanı tanıyan yönetmelik şartlarıyla yeniden yapılabilen bina ve sitelerde; hak sahiplerine mevcut metrekarelerinden daha fazla rant yaratmadan, sadece yapının yenilenme giderleri ve yüklenici kâr payı veriliyordu.


Yapı müteahhitleri, yönetmelikle hak sahipleriyle sözleşme imzalayarak maddi ve manevi taahhütte bulundu. Yönetmelik kapsamında ruhsat alma süresinin 1 Ekim'de sona ermesiyle tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişeleniyor. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Durbakayım, 1 Haziran 2013'de yürürlüğe giren yönetmelik şartlarıyla yola çıkan yüklenicilerin projelerinde akamet riski, kat maliklerinin ise evsiz kalma riski taşıdığını açıkladı.