19 / 04 / 2024

yenikapı Çanak çömlek parçaları

yenikapı Çanak çömlek parçaları

Dünya Şehirleri Kültür Raporu, 'çanak çömlek' diye küçümsenen Yenikapı buluntularına dayanarak İstanbul'u 8500 yaşında ilan etti.

Adana Tepebağ Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında son durum!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Kazılarda, 3 bin 500 yıllık tarih gün ışığıyla buluştu" "Çalışmalarda, pipo, ağırlık, kandil, sikke, amfora, unguentarium ve figürinler ile çeşitli çanak çömlek parçaları bulundu"

Trabzon Çömlekçi’de yıkılan bina sayısı 80’e ulaştı!

Trabzon’un Çömlekçi Mahallesinde birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 80’e ulaştı. 134 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı alanda, kalan 2 binanın kamulaştırılmasına çalışılıyor. İşte ayrıntılar...

Trabzon Çömlekçi'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkım çalışmalarına devam ediyor. Birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 80’e ulaştı.

Trabzon Çömlekçi'de dönüşümün 1. etabında 80 bina yıkıldı!

Trabzon'un Çömlekçi Mahallesinde birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkılan bina sayısı 80'e ulaştı. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Trabzon Çömlekçi'de 132 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin birlikte yürüttüğü Çömlekçi kentsel dönüşümünde kamulaştırılan binaların yıkımları sürüyor.132 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 132 binanın kamulaştırma işlemleri

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşümde yıkımlar devam ediyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin birlikte yürüttüğü Çömlekçi kentsel dönüşümünde kamulaştırılan binaların yıkımları sürüyor. Bugüne kadar 73 milyon TL kamulaştırma ücreti ödenen alanda kamulaştırılan binalardan 55’inin yıkımı tamamlandı.

Trabzon Çömlekçi'deki 132 bina kamulaştırıldı!

132 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanında 132 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Alanda geri kalan 2 binanın kamulaştırılması için de süreç devam ediyor.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

Bursa'da sağanak nedeniyle istinat duvarı çöktü!

Bursa'da oy sayım işlemi yapılan bir okulun istinat duvarının sağanak nedeniyle çökmesi ve çevredeki derenin taşması sonucu yaklaşık 100 araç hasar gördü. İşte bölgede yaşananlar...

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

Trabzon Pazarkapı ve Çömlekçi'de dönüşüm hızlandı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Pazarkapı ve Çömlekçi Kentsel Dönüşümleri hakkında bilgi verdi.

1997 yılında Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde büyük çapta hasar meydana gelmiş!

1997 yılında Zeytinburnu'nda bulunan ve Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu olarak kullanılan Yenikapı Mevlana Tekkesi'nde, belirlenemeyen bir nedenle yangın çımış. Binada büyük çapta hasar meydana gelmiş.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

yenikapı Çanak çömlek parçaları Haberi

yenikapı Çanak çömlek parçaları

Londra Belediye Başkanı’nın girişimiyle başlayan ‘Dünya Şehirleri Kültür Raporu 2012’ Londra’da ilan edildi. Dünya Şehirleri Kültür Raporu’nun ilki 2008’de Londra, Paris, New York, Tokyo ve Şanghay ile başlamıştı. Şehirlerin kültürel hayatını mercek altına alan ve bunun diğer şehirlere etkilerini irdeleyen raporda İstanbul da bulunuyor. Ve İstanbul ’un tarihi ilk kez uluslararası bir raporda 8500 yıl öncesine dayandırılarak, Yenikapı kazılarında bulunan neolitik dönem buluntularının önemi vurgulanıyor. ‘Çanak çömlek parçaları’ olarak nitelendirilen buluntular şimdi dünya literatüründe. Raporda ayrıca Orhan Pamuk ’un Masumiyet Müzesi’nden ‘ İstanbul ’un günlük hayatının belgelediği’ ifadesiyle söz ediliyor. 


Berlin, İstanbul , Johannesburg, Londra, Mumbai, New York, Paris, Sao Paolo, Sydney, Singapur, Şanghay ve Tokyo’dan oluşan 13 dünya şehrinin kültür temsilcisi geçen hafta Londra’da bir araya geldi. Londra’da Belediye...