28 / 03 / 2024

yenikapı sahil dolgu çalışması

yenikapı sahil dolgu çalışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı ve Maltepe sahillerini doldurma çalışmaları konuşulurken, Maltepe belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa zengin, bunun bir çevre katliamı olduğunu ve Değirmendere'deki son gibi olur sözleri ile tepkisini gösterdi

Yenikapı dolgu alanının yeni planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada’nın şeklini bozan Yenikapı dolgu alanının yeni planlarını onayladı.

Trabzon Gülcemal Projesi üç etap halinde tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğl yaptığı açıklamada Trabzon Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin, Trabzon için çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Rize'de otopark sorunu çözülüyor!

Rize'de otopark sorunu çözmek amacıyla Rize Belediyesi, sahil dolgu alanında 700 araçlık açık otoparkı hizmete açmaya hazırlanıyor...

Trabzon Gülcemal projesi 3 etapta tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlarla buluştu. Gümrükçüoğlu, sahil dolgu alanında inşa edilecek olan Gülcemal projesinden bahsetti.

Beykoz sahiline dolgu yapılıyor!

İstanbul büyükşehir belediyesi’nin (İBB) yürüttüğü sahil düzenleme çalışmaları dahilinde Beykoz sahiline dolgu yapılacak..

Trabzon sahil dolgu projesinde sona geliniyor!

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi birinci etabında inşa edilen mendireğin yapımında sona geliniyor.

Trabzon Gülcemal projesinde son durum!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi kapsamında 1. etap (Beşirli) tahkimat çalışmaları tamamlandı.

Arhavi Spor Kompleksi'nde son durum!

Artvin Arhavi'de inşa edilen sahil dolgu alanında “Sahil Projesi” kapsamında hayata geçirilecek olan spor kompleksinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Trabzon Gülcemal Projesi için anket!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi için yeni bir anket çalışması başlattı. Gerçekleştirilen ankette, vatandaşlara sahil alanında neleri görmek istedikleri soruluyor.

Artvin Arhavi'deki sahil dolgu alanı kime ait?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Başbakan Yıldırım'a Artvin'in Arhavi ilçesindeki sahil dolgu alanının kullanım hakkının kime ait olduğunu sordu..

Üsküdar sahil dolgu projesinin ayrıntıları belli oldu!

Radar kulesinden gezi parkına kadar olan 1200 metrelik sahil bandında, toplam 10 bin 750 metrekarelik deniz alanı doldurulacak. Bu kısım yeni meydan olarak düzenlenecek

Yenikapı Dolgu Alanı imar planına onay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, Yenikapı Dolgu Alanı imar planı teklifleri oy çokluğuyla kabul edildi

yenikapı sahil dolgu çalışması Haberi

yenikapı sahil dolgu çalışması

1999 depreminde Değirmendere’deki yerleşim alanlarının deniz tarafından yutulduğuna dikkat çeken Zengin, “İstanbul’daki sahil dolgu alanları da aynı tehlikeyle karşı karşıya” dedi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avrupa ve Asya yakalarında bazı sahil bölgelerinde denizi toprakla doldurarak yeni kültür merkezleri ve Kazlıçeşme tarzı yeni miting alanları oluşturma konusunda çalışmalarına hız verdi.


Bu bir çevre katliamı


Sahilinde dolgu çalışması yapılan ilçelerden biri Maltepe. Burada yeni etkinlik ve yapılaşma alanları oluşturmak amacıyla 2011'de ön izin alındı. Yenikapı ve Maltepe'de denize dolgu yapılması için geçen Ocak ayında ihale yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi de ikinci izinle denize dolgu yapma yetkisi verdi. 1 milyon m2'lik alana 2 milyon kamyonluk toprak dolgu yapılması hedefleniyor.


Marina, tekne barınağı ve etkinlik alanı olarak kullanılacak yeni alanın oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da plan...