24 / 04 / 2024

yenişehir imar

yenişehir imar

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’in 1’inci etap imar planlarında, Arnavutköy’deki bir 'belediye hizmet alanı' düzenlemesi sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı alındı. Kanal İstanbul planlarında yeni düzenlemeye gidildi...

Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi?

Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Toplam 453 milyon metrekarelik projede yaşayan kişi sayısı ise 7.5 milyon olacak.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Pendik Yenişehir Mahallesi imar planı tadilatı askıya çıktı!

Pendik İlçesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 28 Mart 2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı..

Yeni Tip İmar Yönetmeliği Haziran 2017'ye kadar uzatıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve bu yılsonunda yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi.

Diyarbakır Yenişehir’de 4 km’lik yeni yol açıldı!

Yenişehir ilçesinde 4 kilometrelik yeni imar yolunun kazı ve dolgu çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi 3 ilçede yol yapım çalışmalarını sürdürüyor

Bursa Yenişehir OSB'ye sanayi imarı!

Bursa’nın Yenişehir OSB’nin 2. uygulama alanındaki tarlaları sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmaları tamamlandı. YOSAB 2. uygulama alanındaki brüt bin 10 dönümlük kısma yatırım yapacak olanların önündeki engeller kalktı.

Mersin Yenişehir'deki imar değişikliği tepkilere neden oldu!

Büyükşehir Meclisi’nde tepki toplayan imar planı değişiklikleri sürerken, Yenişehir bölgesindeki bir düzenleme meclis üyelerini yine karşı karşıya getirdi. Konuyla ilgili Yenişehir Belediyesi’ne müfettiş gelmesi ve soruşturma açılması meclisi gerdi.

Bursa yeni tip imar yönetmeliğinde son durum!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek olan 'yeni tip imar yönetmeliği' uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

yenişehir imar Haberi

yenişehir imar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne plan notu ilave etti. 

Askıya çıkan plan notu düzenlemesinin açıklama raporunda paylaşılan bilgilere göre, enişehir Rezerv Yapı Alanı 1. Etabına ilişkin imar planlarına açılan davada mahkeme tarafından, Arnavutköy Boyalık Mahallesi 125 ada 210 ve 218 parsellere verilen ‘belediye hizmet alanı’ fonksiyonunda ayrıntının belirlenmemesi sebebiyle planının bu bölümünün yürütmesi durduruldu. Söz konusu parsellerin 110 bin metrekare civarında büyüklüğe sahip ve tapuda tarla alanı şeklinde görülüyor. 

Peki Kanal İstanbul planlarında neler değişti? İstanbul İli, Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği neleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...

KANAL İSTANBUL PLANLARINDAKİ...