16 / 04 / 2024

Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi?

Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi?

Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Toplam 453 milyon metrekarelik projede yaşayan kişi sayısı ise 7.5 milyon olacak.



Yeni Şehir projesi 453 milyon metrekare alanda kuruluyor. Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yeni Şehir'deki havalimanına 78 milyon metrekare ayrıldı. Trafik olmaması için düzenlenen yollara ise 108 milyon metrekare... Projede 146 milyon metrekare alan ise yeşil alanlara ayrılmış durumda. 


Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi?

Yeni Şehir'deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi sorusunun yanıtı şu şekilde; Yeni Şehir'deki imar parselinin alanı 167 milyon metrekare olarak belirlendi.


7.5 milyon kişilik nüfusa sahip olacak projede 108 milyon metrekare yollara ayrılmış durumda. 50 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip projede 146 milyon metrekare yeşil alandan oluşuyor. 


Projede, turistik alanlar, marinalar, apart otel, kültür merkezi, Osmanlı Çarşısı, 210 bin araçlık otopark, serbest bölge, kültür merkezi yer alacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Yeni Şehir deki imar parseli kaç metrekare olarak belirlendi?



Geri Dön