05 / 05 / 2024

yerli çelik kullanımı

yerli çelik kullanımı

Mega projeler, savunma sanayi, demir yolları ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi sağlanacak.

Arçelik 9120 M çamaşır makinesinde 2 bin TL indirim fırsatı! 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Geniş kapasitesi, üstün performansı ve kullanışlı özellikleriyle dikkat çeken Arçelik 9120 M 9 kilo, 1200 devir çamaşır makinesi, indirime girdi. Peki, Arçelik 9120 M çamaşır makinesi kaç TL? İşte detaylar...

Konutta yerli malzeme kullanımı seferberliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı inşaatta yerli malzeme kullanılması seferberliğine müteahhitlerden tam destek geldi.

Mega projelerde yerli malzeme kullanımı inşaat sektörüne olumlu yansıyor!

Yurt içinde mega projelerde yerli inşaat malzemesi kullanımı sektöre pozitif olarak yansıyor. Dünyanın önemli ihracatçılarından Türkiye, ‘yeni normal’de de global tedarikte rakiplerinden önde olmak için atağa geçiyor. 

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Çelik ev kullanımı artmalı!

1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde Türkiye’de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.

Mega projelerde yerli çelik kullanımı zorunlu olmalı!

DÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan,büyük kamu projelerinde, Türkiye’de üretilen çeliklerin kullanılması zorunluluğunun getirilmesi gerektiğini belirtti.

3. havalimanının inşaatında yüzde 80 yerli kaynak kullanılıyor!

Yapımı süren 3. Havalimanı’nın yüzde 38’lik bölümü tamamlanırken inşaatta yerli kaynak kullanımı yüzde 80’e ulaştı. İlk etabı toplam 6 milyar euroya mal olacak projede inşaat giderlerinin önemli bölümü Türkiye’de kalacak.

Antakya Müze Otel'in inşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanıldı!

Antakya Hilton ASF Müze Otel, Atina'nın ardından dünyadaki ikinci müze otel kompleksi olacak. İnşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanılan otelin maliyetinin 100 milyon doları geçeceği tahmin ediliyor.

Binalarda çelik yapı kullanımı teşvik edilmeli!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi"nin yıl dönümü yaklaşırken, uzmanlar Türkiye'de çelik yapı kullanımının yaygınlaşması ve sistemin teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu: Binalarda çelik yapı kullanımı arttırılmalı!

Türk Yapısal Çelik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının deprem kuşağında yer alan Türkiye’de kullanımının artması gerektiği vurguladı.

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Ortak kullanım alanları nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanan ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda taşınmazlarda bulunan ortak kullanım alanları ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, ortak kullanım alanları nasıl kullanılır? İşte, ortak kullanım alanlarının kullanımı!

yerli çelik kullanımı Haberi

yerli çelik kullanımı

Savunma sanayi, demir yolları, mega projeler ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinde yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 11. Kalkınma Planı'ndan (2019-2023) derlenen bilgilere göre, tekstil-giyim-deri, metalik olmayan mineral ürünler, ana metal, gemi inşa ve mobilya sanayi öncelikli imalat sanayi sektörleri arasında gösterildi. Plana göre, demir çelik sektöründe ihracatın ve ihraç pazarlarının genişletilmesi, standart dışı kalitesiz ürün ithalatının engellenmesi, savunma sanayi, demir yolları, mega projeler ve nükleer santraller gibi stratejik alanlarda kullanılan çelik türlerinin kalite ve ebat bazında yurt içi tedarik zincirinin geliştirilmesine ve girdi tedarikinin güvence altına alınmasına önem verilecek.

Mobilya sanayisinde ise katma değerin artırılması amacıyla tasarım ve markalaşma kapasitesinin geliştirilmesi ve sektörün en büyük problemlerinden birisi olan kayıt dışılığın...