19 / 04 / 2024

yerli ve milli

yerli ve milli

Kamuda lüks araç kullanımına yönelik muhalefetin eleştirilerini cevaplayan Bakan Nebati “Bakanlık olarak satın alma ve kiralamalar için kamu idarelerini; yerli menşeli, standart donanımlı ve düşük bütçeli taşıtlara yönlendirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Togg yeni yazılım güncellemesini gerçekleştirdi! Yeni yazılımda neler var?

Yerli ve milli üretim olan ve şuan dünyanın önde gelen elektrikli araçlarından biri olan Togg, Türk mühendisler tarafından geliştirilmeye de devam ediliyor. Kendine has özellikleri ve konforlu yapısı ile sürücülerin en çok tercih ettiği otomobiller arasında yer alan Togg'a yeni bir özellik geliyor.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

TBMM'nin 377 milyona kiraladığı lüks araçlara büyük tepki! Yerli ve milli hassasiyeti bir tek vatandaşa mı var?

TBMM, 57’si lüks otomobil olmak üzere  toplam 113 araç kiraladığı ortaya çıktı. Bu araçlar için 376 milyon 710 bin 588 bin lira verileceğini duyan vatandaşlardan ise büyük tepki geldi. İşte ayrıntılar... 

Yerli elektrikli otomobil Togg'a yine zam geldi! Togg fiyat listesi Aralık 2023

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli araçlara bir zam daha geldi. Peki, Togg fiyatları ne kadar oldu?

Togg 2024'te kaç adet üretilecek? Togg kurasız satış tarihi belli oldu mu?

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’a sahip olmak isteyenler için açıklanan tarihte kurasız siparişler verebileceği kaydedildi. Buna göre, Togg’un SUV modeli T10X’in yanında gelecek sene sedan model için de düğmeye basılacağı açıklandı. Peki, kurasız Togg ne zaman satılacak? İşte haberin detay

TOGG bekleyenlere müjde! Kurayla satış dönemi bitiyor!

Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG almak için bekleyenlere son dakika müjdesi geldi. Kurayla satış dönemi resmen sona ereceği TOGG'a o tarihten itibaren isteyen herkes sahip olabilecek.

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

TOGG tozu dumana katmaya geliyor! Üretimi 2 katına çıkarmak için kolları sıvadı!

Türkiye’nin yerli ve milli gururu TOGG tozu dumana katmaya geliyor. Üretimini hızlandıran TOGG Gemlik’teki fabrikada çift vardiya olarak tam gaz çalışmaya devam ediyor.

Asgari ücretliye özel TOGG fırsatı! Tamamı krediyle verilecek!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, yakın gelecekte büyük bir popülarite kazanacak gibi görünüyor. Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlar da yakın zamanda TOGG'u rahatlıkla satın alabilecekler. İşte bu konuya dair detaylar...

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek yıl 5G'ye geçiş planını kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öncelik 'yerli ve milli' ürünlerde olacak.

yerli ve milli Haberi

yerli ve milli

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tasarruf tedbirleri kapmasında, binek araçlar dışındaki diğer taşıtlar için kamuda yerli üretim araç tercih edildiğini ifade etti. TBMM Genel Kurulunda kamuda lüks araç kullanımına yönelik muhalefetin eleştirilerini yanıtlayan Nebati “Biz Bakanlık olarak satın alma ve kiralamalar için verdiğimiz izin ve uygun görüş işlemlerinde, kamu idarelerini, lüks ve gösterişten uzak, yerli menşeli, standart donanımlı ve düşük bütçeli taşıtlara yönlendirme yapmaktayız. 2021 yılında yayımlanan tasarruf tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle taşıt edinim ve kullanımına ilişkin kapsamlı tedbirleri öne sürdük. Bu kapsamda, acil ve zorunlu hâller dışında yeni taşıt alınamayacak. Binek dışında edinilecek diğer taşıtlarda da yerli üretim tercihte bulunulacak. Kiralık taşıtlar 2023 yılı sonuna kadar yüzde 20 düşürülecek. Kamu kurumlarının ihtiyaç fazlası taşıtlarını ihtiyacı olan diğer...