25 / 04 / 2024

Bakan Nebati duyurdu! Yerli araçla ilgili flaş açıklama

Bakan Nebati duyurdu! Yerli araçla ilgili flaş açıklama

Kamuda lüks araç kullanımına yönelik muhalefetin eleştirilerini cevaplayan Bakan Nebati “Bakanlık olarak satın alma ve kiralamalar için kamu idarelerini; yerli menşeli, standart donanımlı ve düşük bütçeli taşıtlara yönlendirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tasarruf tedbirleri kapmasında, binek araçlar dışındaki diğer taşıtlar için kamuda yerli üretim araç tercih edildiğini ifade etti. TBMM Genel Kurulunda kamuda lüks araç kullanımına yönelik muhalefetin eleştirilerini yanıtlayan Nebati “Biz Bakanlık olarak satın alma ve kiralamalar için verdiğimiz izin ve uygun görüş işlemlerinde, kamu idarelerini, lüks ve gösterişten uzak, yerli menşeli, standart donanımlı ve düşük bütçeli taşıtlara yönlendirme yapmaktayız. 2021 yılında yayımlanan tasarruf tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle taşıt edinim ve kullanımına ilişkin kapsamlı tedbirleri öne sürdük. Bu kapsamda, acil ve zorunlu hâller dışında yeni taşıt alınamayacak. Binek dışında edinilecek diğer taşıtlarda da yerli üretim tercihte bulunulacak. Kiralık taşıtlar 2023 yılı sonuna kadar yüzde 20 düşürülecek. Kamu kurumlarının ihtiyaç fazlası taşıtlarını ihtiyacı olan diğer idarelere devrederek bu  genelge doğrultusunda 2021 yılı bütçesiyle tahsis edilen taşıtlardan 800 adedinin kullanımına izin vermeyerek tasarrufta bulunduk. 2022 yılında da aynı tasarruf anlayışını devam ettiriyoruz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön