28 / 03 / 2024

Bakan Nebati duyurdu! Yerli araçla ilgili flaş açıklama

Bakan Nebati duyurdu! Yerli araçla ilgili flaş açıklama

Kamuda lüks araç kullanımına yönelik muhalefetin eleştirilerini cevaplayan Bakan Nebati “Bakanlık olarak satın alma ve kiralamalar için kamu idarelerini; yerli menşeli, standart donanımlı ve düşük bütçeli taşıtlara yönlendirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



DEVLET 2035 SONUNA KADAR 30 BİN TOGG ALACAK
Türkiye’nin yerli otomobili TOGG 2023 yılında yollara çıkmaya hazırlanırken, ilk etapta 500 adet C-SUV kamunun kullanımına verilecek. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Mücahit Özdemir, TBMM KİT Komisyonunda yaptığı sunumda, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile yapılan protokolle ilgili bilgi sunuldu. Buna göre, ilgili Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında DMO tarafından 31 Aralık 2035 tarihine kadar kademeli olarak 30 bin adet elektrikli yerli otomobil alınacağını belirten Özdemir, “TOGG ile 2020 yılında imzalanan protokolle 2023’te 500 adet 'C-SUV' alımıyla başlamak üzere, toplam 9.500 adet C-SUV, 15 bin 750 C-Sedan ve 4.750 adet C-MPV/VAN alımı planlandı” diye konuştu. Özdemir, Kamu İhale Kurumu verilerine göre, 2021 yılında doğrudan temin ve istisna kapsamındaki alımlar hariç yaklaşık 54,8 milyar lira tutarındaki kamu mal alımlarının yüzde 65,8'inin DMO aracılığıyla tedarik edildiğini ifade etti. Orman Genel Müdürlüğünün ihtiyacı 1.650 adet yangın söndürme ekipman monteli ilk müdahale aracının 2020 yılında DMO tarafından düzenlenen ihalede yüzde 37 indirim ile alınarak yaklaşık 155 milyon lira tasarruf sağlandığını söyledi.

https://emlakkulisi.com.tr/asgari-ucrette-heyecanli-bekleyis-bitiyor-gozler-erdoganin-aciklamasinda/711946


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön