20 / 04 / 2024

Yeşil Mutabakat yapı sektörü

Yeşil Mutabakat yapı sektörü

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ruşan Gürbüz, Serkan Dilbas, Yusuf Günay, Alphan Manas ve Oğuz Satıcı ortaklığında kuruldu.

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Yıldız, Hikmet Gökçe ve Yeşil D İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Mk Yeşil Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Yeşil Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulsamet Kurtcebe tarafından kuruldu.

Yeşil Yapı, 2022'nin ilk dokuz ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı, 1 Ocak 2022 - 30 Eylül 2022 dönemini kapsayan faaliyet raporuna göre; şirket söz konusu dönemde 1 milyon 494 bin 399 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil Yapı'nın 2022'nin ilk 9 ayındaki özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Yeşil Yapı, 2022'nin 3 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre; şirket 1 Ocak 2022- 31 Mart 2022 hesap döneminde 469 bin 325 TL hasılat elde etti. 

Yeşil Yapı çıkarılmış sermayesini artırıyor!

Yeşil Yapı'nın 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanında olmak koşuluyla, toplam 232 milyon 707 bin 815 TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılmasına karar verildi. 

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Yeşil GYO, Yeşil Yüksekdağ Yapı'yla ortaklığını sonlandırdı!

Yeşil GYO'nun yüzde 50 oranında iştirak etmiş olduğu Yeşil Yüksekdağ Yapı Adi Ortaklığı İşletmesi piyasa şartlarının  elverişsiz hale gelmiş olması nedeniyle faaliyete geçemedi. Bu nedenle taraflar mutabık kalarak Adi ortaklığı sonlandırdı. 

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Yeşil Mutabakat yapı sektörü Haberi

Yeşil Mutabakat yapı sektörü

AB Komisyonu tarafından Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı (European Green Deal) Aralık 2019'da açıklanmıştı. Avrupa Birliği’nin ‘Yeşil Mutabakat’ adını verdiği bu yeni büyüme stratejisi, sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye “karbonsuz bir ekonomi” modeli getirirken, ticareti de etkileyecek.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü, bugünkü köşesinde Aralık 2019’da AB Komisyonu tarafından açıklanan Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı'nı (European Green Deal) kaleme aldı. 

İşte Didem Eryar Ünlü'nün 'Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir fırsat' başlıklı yazısı...

Avrupa Birliği, Aralık 2019’da AB Komisyonu tarafından açıklanan Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı (European Green Deal) ile 2030’a kadar karbon salımını yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılına kadar ise net-sıfır karbon salım hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği’nin ‘Yeşil Mutabakat’ adını verdiği bu yeni büyüme stratejisi, sanayiden tarıma, ulaştırmadan enerjiye “karbonsuz bir...