26 / 04 / 2024

yht hatları yatırım

yht hatları yatırım

Yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4.9 milyar TL'lik yatırım yapılacak. En fazla ödenek, 2 milyar 550 milyon TL ile Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına ayrıldı.

YHT projelerine 2020'de 4,9 milyar liralık yatırım yapılacak!

2020 Yılı Yatırım Programı kapsamında, yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4,9 milyar liralık yatırım yapılacak.

YHT’ye yatırım dopingi!

TCDD 2019’da yatırım bütçesinin yüzde 56’sını yüksek hızlı trene ayıracak. Demiryoluna bu yıl 7.5 milyarlık yatırım gerçekleştirecek.

Antalya Finike'ye 21 milyonluk yatırım!

ASAT Genel Müdürlüğü, 21 milyon lira yatırım bedeliyle Finike’nin 50 yıllık şebeke hatlarını yeniliyor. Finikeliler suyu daha sağlıklı içerken, kesinti ve kaçaklar da son bulacak.

Bursa Yenişehir'e 100 milyon TL'lik alt yapı yatırımı!

AK Parti ilçe Başkanı Adnan Kamıl, “Bugüne kadar yaptığımız 50 milyon liraya mal olan atık su arıtma tesisi, 61 köy ve ilçe merkezinde yapılan kanalizasyon hatları, içme suyu hatları ve üst yapıdaki asfaltlama çalışmaları ile birlikte yerin altına 100 milyon liralık bir yatırım yaptık.''dedi.

Manisa Gördes'e 8 milyonluk yatırım!

Manisa Gördes'e 8 milyon TL'lik yatırım yapan MASKİ'nin çalışmaları tamamlanınca Gördes'e atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları kazandırılmış olacak.

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Yaşar Oytuğ Yenihayat Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

TCDD 2016'da YHT projelerine 2 milyar liralık yatırım yapacak!

TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak.

Sakarya'da 2016 altyapı ve içmesuyunda yatırım yılı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “2009 – 2015 yılları arasında 400 milyonluk yatırımı hayata geçirdik. İçmesuyu arıtma tesisleri, kanalizasyon ve içmesuyu hatları inşa ettik" dedi

Erenler ve Serdivan'a 100 milyon liralık yatırım!

100 milyonluk yatırımın müjdesini veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu; “Erenler ve Serdivan’da kapsamlı bir altyapı çalışması başlatıyoruz. Eskiyen hatlar yenilenecek, iki ilçemizin de tüm altyapı ihtiyaçları giderilecek.

Çorum Osmancık'a 4 yeni yatırım!

Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 yeni yatırım ve ilçe merkezindeki doğalgaz şehir içi iletim hatları yapım işi için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Bursa'ya 50 milyon TL’lik yatırım!

Her alanda tam bir yatırım hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi’nde de yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon hatları, meydan ve yeniden düzenlenen yolları hizmete açtı.

Yenişehir'e 50 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Merkeze sonradan bağlanan 10 ilçede her alanda yatırım hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir'de yaklaşık 50 milyon liraya mal olan atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon hatları, meydan ve yeniden düzenlenen yolları hizmete açtı.

Enerjiye 15 milyar TL'lik yatırım yolda!

Enerji Bakanı Alaboyun, 13 yılda Türkiye’nin enerji iletim hatları ve trafolara 7,2 milyar liralık harcama yaptığını, 2023 yılına kadar kamunun 15 milyar, özel sektörün 200 milyar lira yatırım gerçekleştireceğini söyledi.

yht hatları yatırım Haberi

yht hatları yatırım

2020 Yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ödeneklerinin yüzde 42.43'lük kısmı demir yolu yatırımlarına harcanacak.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolu İşletmesi'ne (TCDD) 8 milyar 452 milyon TL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek diğer demir yolu projelerine 1.6 milyar TL, TCDD Taşımacılık AŞ'ye 600 milyon TL olmak üzere toplam 10.7 milyar TL'lik yatırım öngörülüyor.

TCDD'ye ayrılan yatırım bütçesinin önemli bir kısmı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu projelere yaklaşık 4.9 milyar TL'lik yatırım yapılacak. Bir başka ifadeyle TCDD'nin yatırım ödeneğinin yüzde 45.8'lik kısmı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak.

Söz konusu projeler içinde en fazla ödenek, geçen sene olduğu gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına ayrıldı. Bu YHT hattında, 2 milyar 550 milyon TL yatırım yapılması...