16 / 04 / 2024

Ulaştırmada en büyük ödenek Ankara-Sivas YHT hattına!

Ulaştırmada en büyük ödenek Ankara-Sivas YHT hattına!

Yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4.9 milyar TL'lik yatırım yapılacak. En fazla ödenek, 2 milyar 550 milyon TL ile Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına ayrıldı.



2020 Yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ödeneklerinin yüzde 42.43'lük kısmı demir yolu yatırımlarına harcanacak.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolu İşletmesi'ne (TCDD) 8 milyar 452 milyon TL, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek diğer demir yolu projelerine 1.6 milyar TL, TCDD Taşımacılık AŞ'ye 600 milyon TL olmak üzere toplam 10.7 milyar TL'lik yatırım öngörülüyor.

TCDD'ye ayrılan yatırım bütçesinin önemli bir kısmı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu projelere yaklaşık 4.9 milyar TL'lik yatırım yapılacak. Bir başka ifadeyle TCDD'nin yatırım ödeneğinin yüzde 45.8'lik kısmı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak.

Söz konusu projeler içinde en fazla ödenek, geçen sene olduğu gibi Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına ayrıldı. Bu YHT hattında, 2 milyar 550 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor.

Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu'na ayrılan ödenek 650 milyon TL olurken Ankara-İstanbul Hızlı Tren için yaklaşık 629 milyon TL, Topkale-Bahçe, Nurdağı-Başpınar-Gaziantep-Mustafayavuz Demiryolu (Gaziray dahil) için 500 milyon TL yatırım öngörüldü.

Demir yolu ulaştırmasının çeşitli şehirlerdeki projeler için 17 hızlı tren seti, kontrollük, müşavirlik ve 1 simülatör için 1 milyar 358 milyon TL ödenek ayrıldı.

 

 

2020 Yılı Yatırım Programında 2 bin 994 proje yer aldı!


Geri Dön