25 / 04 / 2024

Yıldırım dayanıksız yapıların dönüşümü

Yıldırım dayanıksız yapıların dönüşümü

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede, Değirmenlikızık, 75. Yıl ve Sinandede mahallelerinde mimari kalitesi yüksek projelerle dönüşüme başladıklarını söyledi.

Yıldırım'daki dayanıksız yapıların dönüşümü şart!

Yıldırım'daki son 30 yılda oluşan dayanıksız ve plansız yapıların dönüşümün şart olduğunu ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bir mahalleyi dönüştürürken, sadece mekânı değil, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla planlayacağız." dedi.

Ekrem Yıldırım kimdir? Ne iş yapıyor? Nereli? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Başkanı Ekrem Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Ekrem Yıldırım daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ekrem Yıldırım'ın eğitim hayatı nasıldı?

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Muharrem Yıldırım Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Muharrem Yıldırım Mimarlık Limited Şirketi bugün Maltepe'de Muharrem Yıldırım tarafından kuruldu.

Öz Yıldırım 1 Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Yıldırım 1 Yapı Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de İsa Yıldırım tarafından kuruldu.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Bursa Yıldırım Belediyesi 2021'i kentsel dönüşüm ve imarda atılım yılı ilan etti!

Geçen yılı ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ettiklerini anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 2020’yi hedeflerine ulaşarak kapattıklarını belirtti. 2021’i “Atılım Yılı” olarak belirlediklerini kaydeden Yılmaz, ilçeye vizyon katacak önemli projelerin bu yıl hayata geçirileceğini söyledi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Bursa Yıldırım'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz!

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm projeleriyle depreme dayanıksız yapı stokumuzu yeniliyoruz" dedi.

Yıldırım Grup Yapı Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldırım Grup Yapı Gayrimenkul Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Feyzullah Yıldırım tarafından kuruldu.

Yıldırım Holding, Mississippi'deki Gulfport Limanı'nı devralıyor!

Yüksel Yıldırım, 2020'nin ilk çeyreğinde Mississippi'deki Gulfport Limanı'nı devralarak ABD pazarına adım atacak...

Yıldırım dayanıksız yapıların dönüşümü Haberi

Yıldırım dayanıksız yapıların dönüşümü

Yıldırım'da son 30 yılda plansız yapılaşma ile oluşan sağlıksız binaların yeni bir başlangıcı şart kıldığını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede, Değirmenlikızık, 75. Yıl ve Sinandede mahallelerinde mimari kalitesi yüksek projelerle dönüşüme başladıklarını söyledi. 


Başkan Edebali, "Bir mahalleyi dönüştürürken, sadece mekânı değil, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla planlayacağız. Mahalleye sosyal tesislerle, iş yerleriyle, istihdam imkanlarıyla, üretim kapasitesiyle canlılığını sürdüreceğiz. Özel sektör, yerel ve merkezi yönetimin marifetiyle kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. 


Özel sektör marifetiyle Davutdede, Değirmenlikızık, 75. Yıl ve Sinandede mahallelerinde mimari kalitesi yüksek projelerle dönüşüme başladık. 

Onlarca mahallede plan ve proje çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi. 

Vatandaşların yaşam kalitesini arttıracak kentsel dönüşüm çalışmalarının ortak akılla yapılacağını ifade eden Başkan Edebali, "Uzun vadeli perspektif ve sarsılmaz uygulama kararı ile hareket edeceğiz....