13 / 12 / 2025

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor

Murat Bardakçı, “Sultan Abdülhamid zamanında devletin otuz küsur sene boyunca idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve ciddi bir restorasyonun ardından ‘Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi' olacak.” dedi.

Ahes GYO Antalya Gazipaşa’daki 5 yıldızlı otelin inşaatına başlıyor!

Ahes Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Antalya Gazipaşa’da inşa edeceği 5 yıldızlı otelin inşaatına başlıyor. Söz konusu proje 2 milyar 482 milyon 480 bin TL’ye mal olacak.

Yıldız Parkı'na yönelik SİT statüsü değişikliği mevzuata aykırı bulundu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Yıldız Parkı'na yönelik SİT statüsü değişikliği Mahkeme tarafından mevzuata aykırı bulundu.

Ariş Pırlanta'dan 29 Ekim’e özel Ay-Yıldız Koleksiyonu! Pırlanta takılarda yüzde 30 indirim kampanyası başladı!

Türk mücevher sektörüne yön veren ve 118 yıllık deneyimiyle sektörün en köklü kuruluşlarından biri olan Ariş Pırlanta, Cumhuriyet Bayramı’na özel  Ay -Yıldız koleksiyonu hazırladı. 

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

2023'ün yıldızı arsa yatırımı oldu!

Son dönemlerde arsa yatırımına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral arsa yatırımlarının 2023 yılının yıldızı olduğunu söyledi.

Bilal Yıldız kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Bilal Yıldız kimdir? Kaç yaşında? Bilal Yıldız  daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Bilal Yıldız 'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Bilal Yıldız'ın hayatına dair merak edilenler.

Chery Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro, Türkiye hazırlığında! Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı geliyor!

Chery, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro'yu Türkiye pazarına getiriyor. İşte Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı olan Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro özellikleri...

Gökçeada Yıldız Koyu imar planına mahkemeden dur kararı!

Gökçeada’da konumlanan Türkiye'de bulunan tek ve ilk sualtı milli parkının bulunduğu Yıldız Koyu'nu imara açmayı hedefleyen “Yıldız Koyu Koruma Amaçlı İmar Planı” için İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Gökçeada'daki Yıldız Koy'un imara açılmasına tepki!

İlk olarak 2010'da imar süreci başlayan Yıldız Koy için 2015'te 100 binlik plan kabul edilmişti. Şimdi ise 1/1000'lik imar planı, Gökçeada Belediye Meclisi'nde İYİ Partili üyelerin oyuyla onaylandı.

Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy, Zekeriyaköy'den villa kiraladı!

Ünlü çift Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy, evlilik hazırlarına start verdi. Çift, Zekeriyaköy’de, aylık kirası 20 bin TL olan iki katlı bir villayı kiraladı.

Gökhan Yıldız, Kiler GYO Genel Müdürü oldu!

Kiler GYO'nun Sermaye Piyasası Kurulu Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında şirket Genel Müdürlük görevine Gökhan Yıldız atandı.

Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe sarayları restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda; Topkapı, Yıldız ve Dolmabahçe Sarayları başta olmak üzere bazı tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının yapılacağını açıkladı. 

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor Haberi

Yıldız Sarayı cumhurbaşkanlığına mı tahsis ediliyor

Vahdettin Köşkü'nün ardından  İstanbul Beşiktaş'taki Yıldız Sarayı da Cumhurbaşkanlığı'na tahsis ediliyor.


Konuyu dün köşesine taşıyan Habertürk Gazetesi yazarı Murat Bardakçı, “Sultan Abdülhamid zamanında devletin otuz küsur sene boyunca idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve ciddi bir restorasyonun ardından ‘Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi' olacak.” dedi. Dolmabahçe Sarayı'nın Cumhurbaşkanlığı'na verilmesi projesinin, bazı teknik sebepler yüzünden yapılamadığını bildiren Bardakçı, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Sadece şu kadarını söyleyeyim: Sultan Abdülhamid'in imparatorluğu otuz küsur sene boyunca idare ettiği Yıldız'daki ilk ciddî restorasyon ‘Büyük Mabeyn' isimli köşkte yapıldı. Kısa bir müddet önce tamamlandı ve köşk Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildi. Hani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in geçenlerde oturdukları ve ‘hilâlleri sonradan konmuş' zannedilen 19. asır Fransız malı ‘ampir' koltukların bulunduğu bina var...