16 / 04 / 2024

Yıllık kurumlar vergisi kimden alınır

Yıllık kurumlar vergisi kimden alınır

Kooperatifler, sermaye şirketleri gibi kuruluşlar yıllık elde ettikleri gelir için kurumlar vergisi ödüyor. Yıllık kurumlar vergisi nedir? Yıllık kimler yıllık kurumlar vergisi öder? İşte yanıtı..

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

Yıllık gelir vergisi beyannamesi için son gün 1 Nisan!

2018 yılında sahip oldukları gayrimenkulleri de kiraya verenler veya elden çıkartanların Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verilme süreleri 1 Nisan 2019 tarihine kadar uzatıldı. 

Yıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Süresi 2017!

2016 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona eriyor..

2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

Dükkanlar için 2017 emlak vergisi 1. taksit ödeme süresi 1 Mart'ta başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Yıllık emlak vergisi ne kadar 2017?

2017 Mart ayı vergi takvimine göre, emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Emlak vergisi için ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, yıllık emlak vergisi ne kadar 2017?

Yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

1 Mart 2016 tarihi ile başlayan kira gelir vergisi ile değer artış vergisi dönemi, 31 Mart'a kadar devam ediyor. Peki, beyanname son günü bugün mü? Yoksa yıllık beyanname verme dönemi uzatıldı mı?

Yıllık beyanname verilmeyecek gelirler!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre, gerçek kişiler bir yıl içinde elde ettikleri ve bu kanunla vergiye tabi olduğu hükme bağlanan kazanç iratlar için izleyen yılın mart ayının 1-25 günlerinde yıllık beyanname verirler. İşte yıllık beyanname verilmeyecek gelirle

Emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinde Kanun kapsamında meskenler için birtakım vergi muafiyetlikleri uygulanıyor. Bu uygulamalardan biri olan emlak vergisi 5 yıllık muafiyet nedir?

Emlak vergisi yıllık ne kadar?

Emlak vergisinde mükellefiyet, taşınmazın satın alındığı seneyi takip eden yılda başlıyor. Satışın gerçekleştiği ilk senenin sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi yıllık ne kadar?

Yıllık emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi da geliyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, yıllık emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Yıllık kurumlar vergisi kimden alınır Haberi

Yıllık kurumlar vergisi kimden alınır

Yıllık kurumlar vergisi nedir?

Kooperatifler, sermaye şirketleri gibi kuruluşlar yıllık elde ettikleri gelir için kurumlar vergisi ödüyor. Peki kimler yıllık kurumlar vergisi öder?


Yıllık kurumlar vergisi mükellefleri..

(1) Sermaye şirketleri: 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile benzer nitelikteki yabancı kurumlar sermaye şirketidir. Bu Kanunun uygulanmasında, Sermaye Piyasası Kurulunun düzenleme ve denetimine tâbi fonlar ile bu fonlara benzer yabancı fonlar sermaye şirketi sayılır.


(2) Kooperatifler: 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa veya özel kanunlarına göre kurulan kooperatifler ile benzer nitelikteki yabancı kooperatifleri ifade eder.


(3) İktisadî kamu kuruluşları: Devlete, il özel idarelerine, belediyelere, diğer kamu idarelerine ve kuruluşlarına ait veya bağlı olup, faaliyetleri devamlı bulunan ve birinci ve ikinci...