25 / 04 / 2024

yöneticinin sorumlulukları

yöneticinin sorumlulukları

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Peki yönetici ne iş yapar? Hukuki yönden sorumlulukları neler? İşte detaylar...

Yönetici kat malikleri kurulu kararlarını uygulamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl dört maaş ikramiyeden, işçi katkı payı kesintisi yapıp, işçiye elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını kuruma vermemiş, bunda yöneticiliğin sorumluluğu yok mu?' sorusunu yanıtladı

Apartman yöneticisinin hakları nelerdir?

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin görev ve sorumluluklarını daha önce yayınlamıştık. Peki apartman yöneticisinin haklarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Apartman yöneticisinin hakları nelerdir, işte yanıtı ve detayları...

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Ev sahibinin sorumlulukları nelerdir? 

Ev sahibinin, kanunen kiracılara birçok sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar sayesinde kiracılar, evde ikamet etme haklarından daha iyi şekilde yararlanabilir. Peki ev sahibinin sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekle yükümlüdürler? İşte tüm bunların yanıtları...

Emlak danışmanı nedir? Emlak danışmanın sorumlulukları nelerdir?

Yıllardan beri süregelen mesleklerden olan emlak danışmanlığı, günümüzde de rağbet görüyor. Gayrimenkul sektörünün önde gelen mesleklerinden olan emlak danışmanı olmak için bazı prensipler vardır. Peki emlak danışmanı nedir ve sorumlulukları nelerdir?  İşte emlak danışmanlığı ile ilgili merak edilen

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya  imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen toplam 24 şüpheli tutuklandı.

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, apartmanlarda yöneticinin toplantı ile alınan kararları bildirmemesinin fesih sebebi olup olmadığını ve kimlerin malik kimlerin vekil olduğunun belli olmadığı bir toplantının geçerli olup olmadığını kaleme aldı. 

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Konut siteleri yönetimlerinde kar krizi başladı!

Bazı site yönetimlerinin kendi sorumluluklarında olan kar temizliğinde yetersiz kalması krize neden oldu...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Sitelerde yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 3 senedir 28 daireli 2 bloklu sitede yaşadığını belirten okuyucu, yöneticinin aidatları kendi hesabına yatırdığını söyledi. Yöneticinin bir iki kişinin onayıyla iş yaptığını aktaran okuyucu, şahsi olarak haklarını sordu.

yöneticinin sorumlulukları Haberi

yöneticinin sorumlulukları

İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek haline geldi. Ana gayrimenkulün sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunludur. 

Capital'de yer alan habere göre; Avukat Selin Kırhan, site ve apartmanlardaki yöneticilik kavramını, yöneticinin yükümlülüklerini ve sorumluluklarını kaleme aldı. 

İşte, Avukat Selin Kırhan'ın 'Yönetici deyip geçmemeli' başlıklı yazısı...

Sevgili okurlar, bildiğiniz üzere "kentsel dönüşüm süreciyle birlikte” arz ve taleplerimize göre, site gibi toplu yaşam alanları hızlı bir artış gösteriyor. Hal böyle olunca; site ve apartmanlar, yine bizim ihtiyacımıza uygun olarak projelendiriliyor ve tasarlanan yeni yerleşim alanları bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde yönetiliyor. Sonuç, profesyonel olarak kurulan birçok kişiye de istihdam sağlayan site yönetimi şirketleri. İster site olsun, isterse bir apartman; yöneticilik artık bir meslek.

Peki, yönetici ne iş yapar?...