26 / 04 / 2024

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bu yıl oturduğumuz apartmanın yöneticisi seçildim. Eski yöneticinin birçok usulsüz harcamalarını tespit ettim. Fakat kendisini genel kurulda ibra etmiştik. Yapılabilecek bir şey var mı?" sorusunu sordu. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Herkesçe bilinen Kat Mülkiyeti Yasasının 38. maddesine göre, yönetici kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu olup, aynı yasanın 39. maddesine göre de kat maliklerine hesap vermekle yükümlü olur.
Yöneticinin kat malikleri kurulu tarafından  ibra edilmiş olması onu, yönetici olduğu dönemde usulsüz yaptığı harcamalar ve zimmetine geçirdiği paralar sebebiyle  kat maliklerine verdiği zararlardan dolayı sorumluluktan kurtarmaz.

 

Apartmanlarda yönetici değişimi nasıl yapılır?


Geri Dön