19 / 04 / 2024

Apartman yöneticisinin sorumlulukları!

Apartman yöneticisinin sorumlulukları!

Kat Malikleri Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, apartman yöneticisinin sorumlulukları arasında, kat malikleri kuruluna, ana gayrimenkul gelirlerinin ve yapılmış olan giderlerin hesabını vermek bulunuyor...



Apartman yöneticisinin sorumlulukları!

Kat Malikleri Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, apartman yönetimine seçilen yöneticinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. 


Buna göre "Apartman yönetiminin sorumlulukları nelerdir?, Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Apartman Yöneticisinin Sorumluluğu:

1. Genel kural:

Madde 38 – Yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumludur.


Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabilir. Yönetici, açılan davayı bütün kat maliklerine ve ada veya toplu yapı temsilciler kuruluna duyurur. Kurul kararının iptali halinde bu konudaki yargılama giderleri ortak giderlerden karşılanır.


2. Hesap Verme:

Madde 39 – Yönetici, yönetim planında yazılı zamanlarda eğer böyle bir zaman yazılmamışsa her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna, anagayrimenkul dolayısı ile o tarihe kadar elde edilen gelirlerin ve yapılmış olan giderlerin hesabına vermekle yükümlüdür.


Kat maliklerinin yarısı isterse, bunların arsa payları ne olursa, olsun yönetim planında yazılı zamanlar dışında da hesabın gösterilmesi yöneticiden istenebilir.



Apartman yönetimi yönetmeliği!
Apartman işletme projesi nasıl hazırlanır?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön