16 / 04 / 2024

yöneticiye dava açılabilir mi

yöneticiye dava açılabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici haksız fiili yüzünden yüklüce bir ceza ödememize sebep oldu. Zarar gören kat maliki olarak, yönetim-anagayrimenkul hesabına ödenmek için paranın tamamına tazminat davası açabilir miyim, hissem oranında şahsım için mi dava açmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ev sahipleri artık konuda kiracılara dava açabilecek!

Pek çok konut sahibi yüzde 25 zammı kabul etmezken, kiracılar da yüzde 25 zam sınırlaması konusunda ısrar ediyor. Bu kapsamda, konut sahiplerinin aslında dava açabileceği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi resmen başladı. Peki fahiş aidatlar için dava açılabilir mi? İşte maliklerin hakları...

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir?

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini ilgilendiren bir dava olarak ön plana çıkıyor. Peki, Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Kur korumalı mevduat sistemine dava açıldı!

Halkın Kurtuluş Partisi avukatları, yükselen döviz kurunu kontrol altına almak için döviz korumalı mevduat sisteminin iptal edilmesi ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Altunizade'deki arazi satışına yönelik dava açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin 11 Kasım’da satacağı Altunizade’deki kupon araziye ilişkin satış kararının yürütmesinin durdurulması için  CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete tarafından dava açıldı.

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerle kaloriferler yanmaya başlarken komşusu kombi yakmayanların hakları da merak ediliyor. Peki Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

yöneticiye dava açılabilir mi Haberi

yöneticiye dava açılabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Yönetici haksız ve hukuka aykırı fiili nedeniyle yüklüce bir ceza ödememize sebep oldu. Doğrudan zarar gören kat maliki olarak, yönetim-anagayrimenkul hesabına ödenmek üzere paranın tamamı için tazminat davası açabilir miyim, yoksa hissem oranında şahsım için mi dava açmalıyım?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Yönetici haksız ve hukuka aykırı fiili nedeniyle yüklüce bir ceza ödememize sebep oldu. Doğrudan zarar gören kat maliki olarak, yönetim-anagayrimenkul hesabına ödenmek üzere paranın tamamı için tazminat davası açabilir miyim, yoksa hissem oranında şahsım için mi dava açmalıyım? l Y.A.

*****

Okuyucumun anlattığı husus muhtelif şekillerde ortaya çıkmış olabilir. Okuyucum problemini, bu şekilde aktarmış. Yani zararın nasıl doğduğunu, zararın doğmasında yöneticinin kusurunun nereden kaynaklandığını bilemiyoruz. Zira...