24 / 04 / 2024

Yönetim değişikliği konut sektörü

Yönetim değişikliği konut sektörü

Siyasetteki kaygı, yönetim değişikliği piyasaları vurdu. Teori Dergisi Yazıkurulu Üyesi Kubilay Kızıldenizli, konut sektörüne etkisini değerlendirdi.

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.

Altın yön değiştirdi! Rüzgar değil tsunami geliyor! 1 gram bile altını olan acil baksın! 13 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde yön değiştirdi. Gram altın 1000 T'nin altına kadar düşerken, bugün tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselmeye başladı, rüzgar değil tsunami bekleniyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 altın fiyatları...

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüş fiyatları yön değiştirdi! Gümüş yükseliyor, yatırımcıların dikkatine!

Gümüş fiyatları, milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Gümüş fiyatları geçtiğimiz hafta sert düşerken bugün yön değiştirdi, yükseliyor. Yatırımcılar dikkat! Gümüş bugün kaç lira? Gümüşün gram fiyatı kaç lira oldu?

Yönetim değişikliği konut sektörü Haberi

Yönetim değişikliği konut sektörü

Konut stoklarını eritmek için şeffaf yöntemler bulmak için neler yapılmalı? İnşaat sektörünün içinde bulunduğu kriz nasıl aşılır? Kentsel dönüşüm projeleri ertelenmeli mi? 


Konut stokunun bu ölçüde artmasının nedeni, kentsel dönüşüm uygulamasından çok, taraflara rant sağlanması, ülke GSMH'sının inşaat süresince arttırılması ve geçici istihdam yaratılması gibi amaçlarla aşırı teşvik edilen, ormanlık ve şehir içindeki boş arazilere yapılan, şehrin görünüşünü ve iklimini bozan devasa binalar ve AVM'lerin yanına inşa edilen residanslar olmuştur. Bankaların da, genelde yurt dışından fonlayarak verdikleri konut kredileri de bunu desteklemiştir. Her şeyden önce bu uygulamaya son verilmeli, Ülke kaynakları, üretim, istihdam, dışsatım, teknoloji yaratan yatırım ve iş kollarına yönlendirilmelidir. Kentsel dönüşüme gelince, İstanbul'da yaşayan bir yurttaş olarak, anılan uygulamanın ne ölçüde "deprem riski çok yüksek" eski konutları içine...