18 / 04 / 2024

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

Markalı konutlarda en yüksek aidat hangi ilde?

REIDIN tarafından hazırlanan 2021 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Değerleri analiz sonuçları belli oldu. Peki analize göre en çok aidat hangi ilde ödeniyor?

Konut sitelerindeki yüksek aidatlardan kimler sorumlu?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde konut sitelerinde talep edilen yüksek aidat ücretlerini kaleme aldı.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Yüksek aidat ücretleri şikayet edilebilir mi?

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidat ücretleri yüzde 20 artış kaydetti. Öyle ki aidat ücretleri neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Peki vatandaşlar artan bu aidat ücretleri karşısında ne yapabilir? İşte detaylar...

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

Yüksek aidat ödeyen kiracılar dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında yüksek site aidatlarını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kira gibi yüksek aidat ödeyenler için çarpıcı uyarı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı ve 37 yıllık avukat Mustafa Şeref Kısacık, kira gibi yüksek site aidatı ödeyenler için uyardı. Site aidatı öderken nelere dikkat etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Yüksek aidat ödeyen kiracılar dikkat!

Toplu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödemesi yapılıyor. Bazı apartman ve site sahipleri apartmanlarda yaşayan kiracılardan yüksek aidat ücreti talep edebiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır Haberi

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır

Mega kent İstanbul başta olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde sitelerde oturan veya siteden yeni konut alacak vatandaşlar aidat konusunu merak ediyor. Hürriyet köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında sık sık gündeme gelen aidat konusunu kaleme aldı. Armutçu yazısında şu ifadeleri kullandı: "Okurlarımdan fahiş aidat şikâyeti yağıyor. Fahiş aidat ödememek için ne yapabileceklerini soruyorlar. Kat mülkiyeti hukuku uzmanı avukat Mustafa Şeref Kısacık, ihtiyaca uygun ve mutlaka yönetim planı incelenerek daire alınmasını öneriyor: Sitenin bir yerine üç giriş varsa aidatınız yükselir. 70 yaşında ve yaşınız gereği yüzemiyorsanız, hiç girmeyeceğiniz sitenin açık-kapalı havuzuna para verirsiniz."

Oya Armutçu'nun yazısının devamı şu şekilde:

1) Bir siteye taşınırken, yüksek aidat ödememek için nelere dikkat edilmeli?

AVUKAT Kısacık: Apartman ve sitede yaşamaktan kaynaklanan birçok sorun var. Bunların belki de...