25 / 04 / 2024

yurt fiyatları

yurt fiyatları

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi yurt yatırımları!

Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla tercih dönemi başlıyor. Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımcıları için son dönemde ciddi potansiyel yaratıyor. 

5 yıldızlı yurtlarda kalmanın bedeli aylık 5 bin lirayı aştı!

Öğrenci kapmak için verdiği hizmetlere sinema salonu, havuz, Türk hamamı, fitness ve saunayı da ekleyen özel yurtlar, rekabeti "5 yıldıza" taşıyarak otellerle yarışır hale geldi.

TOKİ'den Halime Hatun Kümbeti açıklaması!

TOKİ, Van Gevaş'ta bulunan "Halime Hatun Kümbeti"nin yanına Başkanlık tarafından yurt binası inşa edildiği iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.Yapılan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Demire Çin baskısı! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir ne kadar? 26 Şubat 2024 demir fiyat listesi

Demir cevheri fiyatları Çin'deki talep görünümüyle geriledi. Bu durum yurt içi piyasalarda demir fiyatlarını da etkiledi ve inşaat demir fiyatlarına indirim geldi. 1 ton indirim demir fiyatları ne kadar? 26 Şubat 2024 demir fiyat listesi.

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Buğday ekimlerinde büyük şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL oldu? Çiftçiler bu rakamlara şimdi bakın!

Buğday ekimlerinde bu sezon 20 gün ile 1 ay ileri kayma yaşandı. Peki yurt içi piyasalarda buğday, arpa, mısır fiyatları kaç TL oldu? İşte 25 Kasım 2023 fiyat listesi...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

yurt fiyatları Haberi

yurt fiyatları

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. 

Hayat pahalılığı her geçen gün daha da derinden hissedilirken, 2022/2023 eğitim-öğretim döneminin gelmesiyle beraber öğrenciler ve veliler barınma sorununa çözüm aramaya başladı. Türkiye’deki üniversite öğrencisi sayısı 10 milyon civarına yaklaşırken, devlet yurtlarının kapasitesi 800 bin olarak kaldı. 

KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler için geriye iki seçenek kalıyor: özel yurt veya kiralık ev...

Mega kent İstanbul’da üç kişinin kaldığı tek oda özel yurtların aylık ücretleri ortalama 6.500 – 7000 Türk Lirası'ndan başlıyor. Ancak,  Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy gibi merkezi olan yerlerde 1+1 evlerin kiraları ise 8-10 bin Türk Lirası'ndan başlıyor. 

Sözcü'den Ali Selim Yamanlı ve Batuhan Serim'in...