18 / 04 / 2024

yurtdışı müteahhitlik projeleri

yurtdışı müteahhitlik projeleri

İnşaat sektörü, hükümetin istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarına destek göstermeye devam ediyor. 

Kamuya iş yapan müteahhitler korunmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kamuya iş yapan müteahhitlerin mali açıdan korunmasını talep etti. 

Rusya ile ilişkileri inşaat anlamında güçlendirmeliyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rusya ile çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri inşaat anlamında, ekonomi anlamında güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri ivme kazanacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu, yeni Ticaret Bakanı Pekcan’ı ziyaret etti. 

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik!

Yurtdışında iş yapan müteahhitler 10 yılda 230 milyar dolar gelir kazandırdılar. TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye’nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik sektörüdür” diye konuştu. 

Nihat Zeybekçi: Türkiye konut pazarında artık bir marka!

Dünya lideri bir müteahhitlik sektörünün zamanının geldiğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Yurtdışı projeleri finanse edecek bir Kalkınma Bankası modelinin hayata geçirilmesi düşüncesindeyim" dedi.

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Yurt dışı müteahhitlik projeleri 2021'de 20 milyar doları aşacak!

Geçtiğimiz sene sert bir şekilde düşüş gösteren yurt dışı müteahhitlik işleri miktarı, 2021 yılında toparlandı ve tekrar 20 milyar doların üzerine ulaştı. Kasım sonu itibariyle Türk müteahhitler 130 ülkede 10 bin 909 proje üstlendi.

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki projeleri 395 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı sonu itibarıyla müteahhitlik firmalarının yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarının 395 milyar dolara ulaştığını söyledi. Pekcan, "İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyar doları göreceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Howden Sigorta, yurtdışı müteahhitlik projelerine yoğunlaşıyor!

Türkiye'deki yatırımlarını sürdüren Howden Sigorta, altyapı inşaatları ve yurt dışı müteahhitlik projeleri üzerine yoğunlaşıyor.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde toparlanma beklentileri güçlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Nisan 2018 İnşaat Sektörü Analizi’nde, 9 yıldır dünya ikinciliği konumunu koruyan Türk müteahhitlerin 2018 yılının ilk çeyreğinde yurtdışında 3.4 milyar dolar tutarında 32 yeni proje üstlendiğini açıkladı. 

Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik!

Yurtdışında iş yapan müteahhitler 10 yılda 230 milyar dolar gelir kazandırdılar. TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye’nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik sektörüdür” diye konuştu. 

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerine Türk damgası!

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine Türk firmaları damga vurdu... Dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında son 10 yılda üstlendiği 4 bin 152 projenin tutarı 220 milyar doları aştı.

yurtdışı müteahhitlik projeleri Haberi

yurtdışı müteahhitlik projeleri

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Genel Merkezi’nde 14 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen “Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinde Türk İşgücü İstihdamı” konulu panele, ilgili üç kamu kurumu olan İŞKUR, SGK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının genel müdürleri, bürokratları ve yurtdışında faaliyet gösteren inşaat firmalarından temsilciler katıldı.

Panelin açılışında açıklamalar yapan TMB Yönetim Kurulu Üyesi Kartal Usluel, Türk müteahhitlerinin 1990’lı yıllarda yıllık 2 milyar ABD Doları tutarındaki yurtdışı projeleri kapsamında 100 binin üzerinde Türk işçisi istihdam ettiklerini belirtirken, son dönemde yılda 20-30 milyar ABD Doları düzeylerine çıkan yurtdışı müteahhitlik hizmetleri kapsamında istihdam edilen Türk işgücü sayısının ise 35 binlere kadar gerilediğine işaret etti.

Usluel, “Bizlerin ilk tercihi her zaman Türk işçisi ile çalışmak yönünde olmasına karşın uygulamada bir şeylerin yanlış gittiği aşikar… Firmalarımız artık ağırlıklı...