26 / 04 / 2024

Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçları

Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçları

TÜİK'in verilerine göre geçen 2014 üçüncü çeyreğinde yurt içinde ikamet eden 22 milyon 18 bin kişi seyahate çıktı. Yerli turistlerin yaptıkları harcamalar 10 milyar 693 milyon 813 bin liraya ulaştı.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

Kariyer.net’in yaptığı, “Deprem Sonrası Çalışma Hayatı Araştırması”nın sonuçları belli oldu. Deprem korkusu özellikle İstanbul'da yaşayıp 26-40 yaş aralığındaki çalışan yurttaşların yaşadığı kenti değiştirmek istemelerine sebep oldu. İşte depremin çalışanlar üzerinde yarattığı etkinin sonuçları...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

360 TL’den başlayan fiyatlarla kiralık daire ve işyeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın!

Çok sayıda kişi uygun fiyatlı daire ve kiralık iş yeri araştırması yapıyor. 360 TL’den başlayan fiyatlarla kiralık daire ve işyeri sahibi olabilirsiniz. İşte haberin detayları…

Koçtaş klimalar ne kadar? Fujiplus Sakura Yumi duvar tipi klima indirimde! 3 Şubat 2023 fiyat listesi…

Havaların soğumasıyla birlikte çok sayıda kişi klima araştırması yapıyor. Uygun fiyatlı klimalardan Fujiplus Sakura Yumi Series 9000 BTU inverter duvar tipi klima Koçtaş’ta ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi…

Evlilik hazırlığı yapan çiftler için araştırdık! İşte en uygun beyaz eşya çeyiz paketleri 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Evlilik arefesinde olan, ev kurarken bütçeyi sarsmak istemeyen çiftler en kaliteli eşyaları en uygun fiyata almanın yollarını ararken birçok markanın beyaz eşya setlerinden oluşan çeyiz paketi fiyatlarını araştırdık. İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçları Haberi

Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014'ün üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarını açıkladı. 


Buna göre, üçüncü çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 22 milyon 18 bin kişi seyahate çıktı. Bu dönemde bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yapılan toplam seyahat sayısı, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 artarak 28 milyon 332 bin oldu. 


Bu dönemde seyahate çıkanlar 307 milyon 450 bin geceleme yaptı. Ortalama geceleme sayısı 10,9, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 377 lira olarak gerçekleşti. 


Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları söz konusu dönemde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,7 artarak 10 milyar 693 milyon 813 bin lira oldu. Seyahat harcamaları, kişisel veya paket tur harcamaları olarak yapıldı. Yurtiçi turizm harcamasının yüzde...