25 / 04 / 2024

Yusufeli yerleşim yeri inşası

Yusufeli yerleşim yeri inşası

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yusufeli'nde 2 bin 597 konut inşa ediliyor!

Artvin'de yapımı devam eden barajın faaliyete geçmesiyle birlikte sular altında kalacak Yusufeli için yeni konutlar inşa ediliyor. 

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Artvin Yusufeli projesinin ihalesi yarın yapılacak. Söz konusu projede 106 konut yer alacak.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!

İsrail dün gece Gazze'ye saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

İsrail, yerleşim yeri inşaatlarını durdurmayacak!

İsrailli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan normalleşme anlaşmasına göre Tel Aviv'in yerleşim yerleri inşaatlarını askıya almak zorunda olmadığını belirtti.

Filistinlilerden İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine karşı gösteri!

Filistinliler, işgal altında olan Batı Şeria’nın kuzeyinde, İsrail’in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine karşı protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da ele geçirdikleri alanda inşaata başladı!

Yahudi yerleşimcilerin işgal altında olan Batı Şeria’nın güneyinde Filistinlilere ait araziye el koyarak, üzerine yerleşim yeri inşa etmeye başladığı bildirildi.

Yusufeli yerleşim yeri inşası Haberi

Yusufeli yerleşim yeri inşası

Yatırımlarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşaatı devam eden Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden aldığı bazı bilgilere göre, yapım çalışmaları tamamlandığında dikkat çeken 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin 1., dünyanın ise 3. en yüksek kemer barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) temeli, 26 Şubat 2013 tarihinde atılmıştı.

Yusufeli Barajı ve HES'in göl alanı içerisinde kalacak olan Yusufeli ilçe merkezinin taşınması planlanan yeni yerleşim yeri altyapı çalışmalarına da Temmuz 2015'te tarihinde başlanmıştı. İlçenin hemen üst kısmında bulunan Yansıtıcılar-Sakut mevkisinde üç ayrı alanda başlayan Yusufeli yeni yerleşim yeri altyapı çalışmaları için toplamda 24 milyon metreküp kazı, 11 milyon metreküp dolgu çalışmaları yapılarak toplamda 153 hektar...