26 / 04 / 2024

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.



Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi'nin, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdiği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Komitenin onayladığı projelerden biri, Givat Hamatos yerleşim bölgesiyle  Doğu Kudüs'te bulunan Har Homa (Cebel Ebu Ganim) yerleşimi arasında 1.465 yerleşim biriminden meydana gelen yeni bir mahalle kurulmasını kapsıyor.

İsrail, Doğu Kudüs te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrailli Kanal 7 adlı televizyon kanalının yayınladığı haberde diğer projenin de işgal altında olan Doğu Kudüs topraklarında bulunan French Hill yerleşim yerinde yaklaşık olarak 2 bin 92 konutun inşasını planladığı bildirildi.

İsrailli sivil toplum örgütü Barış Şimdi (Peace Now) konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kudüs Belediyesi'nin yerel komitesi tarafından yerleşim planlarının onaylanmasınınyalnızca bir tavsiye olduğu ve Komite'nin planları onaylama yetkisine sahip olmadığı bildirildi.

Peace Now daha önce konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarında, işgal altında olan Filistin topraklarında yer alan Yahudi yerleşim birimlerinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresinde ikiye katlandığını söylemişti.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!


Geri Dön