29 / 03 / 2024

zaha hadid mimari eserler

zaha hadid mimari eserler

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım.

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

İşte deha mimar Zaha Hadid'in sırrı!

Mimarinin temeli olan bütünlük anlayışına karşı çıkan Hadid, binaların dış cephesini yüzey oyunlarıyla kaydırdı. Yeni bir akım başlattı.

Zaha Hadid'in Kartal dönüşüm projesi hayata geçirilecek mi?

Zaha Hadid'in hazırladığı Kartal'da 550 hektar alanı kapsayan proje, geçen yıl 303 hektara düşürülerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Ancak bu proje Hadid'in çizdiği planlardan farklı olacak.

Zaha Hadid'in 10 mimari eseri!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım.

Zaha Hadid vefat etti!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, 65 yaşında hayatını kaybetti. Hadid, İstanbul'un Kartal semtinin dönüşümüyle ilgili hazırladığı planlarla gündeme gelmişti.

Zaha Hadid'e RIBA mimarlık madalyası!

Irak asıllı İngiliz çağdaş mimar Zaha Hadid, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü RIBA tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Hadid son yıllarda İstanbul için de tasarımlar yapmıştı.

Mimar Zaha Hadid İstanbul'a cami tasarlamak istiyor!

Modern mimarinin fenomeni Zaha Hadid hayat hikayesini, bir Arap ve kadın olarak zorlukları nasıl aştığını, eski ve yeni projelerini anlattı. Hadid İstanbul'a cami yapmak istediğini belirtti..

Zaha Hadid projesinin fiilen uygulanması mümkün değil!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kamuoyunda Zaha Hadid projesi olarak bilinen Kartal’daki sanayi çöküntü alanı ile ilgili 5 binlik planın kabulünün ardından başlayan tartışmalara dair açıklamalar yaptı..

Kartal kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

İstanbul Kartal’da mimar Zaha Hadid’in çizdiği kentsel dönüşüm projesinin planları onaylandı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Proje değişti, mimar Zaha Hadid’in sadece adı kaldı” dedi.

Zaha Hadid'in Kartal kentsel dönüşüm projesine onay çıktı!

Kartal'da, ödüllü mimar Zaha Hadid'in çizdiği kentsel dönüşüm projesinin planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçti. Söz konusu proje 7 yılda 4 kez iptal edilmişti.

AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 12 Ağustos 2014 tarihinde 100 bin TL sermaye ile kuruldu. AKN Mimari Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Müdürü Okan Akan...

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Server Mimari Yapı Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde Serpil Çetinkaya tarafından 50 bin TL sermaye ile İstanbul Maltepe'de kuruldu.

HKE İç Mimari Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HKE İç Mimari Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 8 Ağustos 2014 tarihinde Hakan Erkan tarafından 40 bin TL sermaye ile İstanbul Kadıköy'de kuruldu.

zaha hadid mimari eserler Haberi

zaha hadid mimari eserler

Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kraliçe Elizabeth tarafından 2012 yılında 'dam' ünvanı verilen Hadid, son olarak İstanbul "Kartal Sanayi Bölgesinde Merkezi İş Alanları Planlaması" projesine de imzasını atmıştı. İşte Hadid'in 10 eseri...



1. Vitra İtfaiyesi



Almanya'nın en güney batısında bulunan Weil Am Rhein şehrinde inşa ettiği ve ilk bitirdiği projesidir



2. Phaeno Bilim Merkezi



Hadid Almanya'nın Wolfsburg kentinde inşa ettiği bu sıra dışı yapıda uzayın operatik gücünün hissedilebileceği iddia ediyordu.



3. Çadır Köprü



Ebro Nehri'nin üzerinde bulunan bu köprü tam 280 metre uzunluğunda. Köprü yaya yolu üzerine kurulmuş sergi alanlarından oluşuyor.


4. Evelyn Zarafet Akademisi



Bu ödüllü tasarım Londra'da bulunan bir okula ait. Binanın maliyeti 36 milyon Sterlin. Binanın içinde tünelden geçen bir koşu pisti var.


5....