28 / 03 / 2024

Zile Kalesi restorasyonu ne zaman

Zile Kalesi restorasyonu ne zaman

Roma İmparatoru Julius Sezar'ın Basforos Kralı 2. Pharnake'ye karşı zafer kazandığı Zile Kalesi'nin surlarından zaman zaman aşağıya yuvarlanan taşlar, kale ayaklarına inşa edilen evlerde yaşayanları tedirgin ediyor.

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Osmancık Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Osmancık Kalesi tarihi surların restorasyonu ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

Kütahya Hisar Kalesi restore edilecek mi?

Kütahya Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'u ziyaret etti. Hisar Kalesi burçların restorasyonu ışıklandırma ve çevre düzenlemesi işleri görüşüldü.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Kayseri Kalesi 18.7 milyon TL'ye restore edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kalesi'nin restorasyonu işi için 18 milyon 708 bin TL yaklaşık maliyetle ihaleye çıktı. İhaleye 21 firma katılarak teklif verdi.

Sivas Mengücek Kalesi'nin restorasyonu için teleferik kuruldu!

Sivas Divriği'de tarihi eserler ayağa kaldırılıyor. Bu kapsamda restore edilen Mengücek Kalesi için taşların araçla surlara çıkartılmasının zorluğu ve taşıtların geçişi sırasında eserin zarar göreceği endişesiyle bölgeye teleferik sistemi kuruldu.

Zile Kalesi restorasyonu ne zaman Haberi

Zile Kalesi restorasyonu ne zaman

Roma İmparatoru Julius Sezar'ın Basforos Kralı 2. Pharnake'ye karşı zafer kazanarak, dünyaca ünlü ''Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)'' sözünü söylediği Zile Kalesi'nin surlarından zaman zaman aşağıya yuvarlanan taşlar, kale ayaklarına inşa edilen evlerde yaşayanları tedirgin ediyor. 


Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Zile Kalesi'nin Anadolu'daki en güzel kalelerden biri olduğunu söyledi.


Son zamanlarda kalenin surlarından yuvarlanan taşların can ve mal güveliğini tehdit eder duruma geldiğini belirten Vidinel, "Maalesef bu taşlar, evlerin çatısından içeri girmekte. Hane halkları bu durumdan mağdur oluyor" dedi.


Surların bulunduğu bölgede çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vidinel, "Acil restorasyon talebimizle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığını bilgilendirdik. Geçici önlem olarak uyarıcı levhalarımızı koyduk. Surlardan taşların yuvarlanması, tarihi ve kültürel dokuya önem veren bizleri üzmekte" diye konuştu.


Vidinel, gerekli dosyaları hazırlayarak Kültür ve...