16 / 04 / 2024

Şile Kalesi'nin restorasyonu hakkında yeni iddia!

Şile Kalesi'nin restorasyonu hakkında yeni iddia!

“Şile Kalesi restorasyonunu KOÜ Mimarlık Fakültesi” yaptı iddialarına yanıt veren KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, Şile Kalesi için proje hazırladıklarını fakat yazdıkları projenin uygulanmadığını söyledi.



Tarihi Şile Kalesi restorasyonu bir süre önce tamamlanmış ve sosyal medyaya düşen fotoğraflarla kale çizgi film karakteri Sünger Bob’a benzetilmişti. Restorasyona tepkiler çığ gibi büyürken, restorasyonu dönemin KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından yapıldığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu iddialara yanıt veren fakültenin eski dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Şile Kalesi için proje hazırladıklarını fakat daha sonra işbirliğinin sona ererek kendi projelerinin uygulanmadığını ifade etti.


BİZİMLE İLGİSİ YOK

Bugünkü restorasyonla hiçbir ilgililerinin olmadığını kaydeden eski dekan Prof. Dr. Kamuran Öztekin, “Şile Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Şile Kalesi Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi, kurul onayı sürecinde geri çekilmiş ve iş birliği sona erdirilmiştir. Dolayısıyla bugün uygulanan projenin fakülte ve bölümümüzle hiçbir şekilde ilgisi bulunmamaktadır” dedi.


BİZİM PROJEMİZ UYGULANMADI

Eski dönem fakülte çalışanlarından Yüksek Mimar Tevfik İlter de konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. İlter, “Şu anda uygulaması yapılmış olan Şile Kalesi restorasyonunda, gerek proje bazında gerekse projenin uygulanmasında hiçbir şekilde tarafımızca hazırlanan projeler uygulanmamıştır. Uygulanan projeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A.Ş tarafından hazırlanmış, İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıkları 6 Numaralı Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylanmıştır” açıklamasında bulundu.


Manşet Kocaeli


Geri Dön