29 / 03 / 2024

ziraat gyo arz haberleri

ziraat gyo arz haberleri

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Ziraat GYO), son yılların en büyük halka arz işlemini gerçekleştirdi. 

Ziraat GYO Erenköy projesinin değeri 340 milyon TL'ye yaklaştı!

Ziraat GYO tarafından İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, 1405 ada 193 parsel üzerinde konumlu 3 adet dükkan ve 45 adet konut nitelikli toplam 48 adet bağımsız bölümden oluşan projenin değeri 340 milyon TL'ye yaklaştı.

İFM Ziraat Kuleleri'nin değeri bir yılda ikiye katlandı! 

Ziraat GYO, Ümraniye'de yer alan İFM Ziraat Kuleleri'nin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. Gayrimenkullerin değeri resmen ikiye katlandı. İşte o rakamlar...

Ziraat GYO'nun 4 gayrimenkulünün 2023 yıl sonu değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun Tünel Binası, Fethiye Projesi, Cağaloğlu Binası, Taksim Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. İşte detaylar...

Ziraat GYO'nun Pırlanta Sitesi'ndeki taşınmazının değeri 14 milyon TL oldu!

Ziraat GYO, İstanbul Fikirtepe'deki Pırlanta Sitesi'nde yer alan 1 dükkana ilişkin hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Ziraat GYO Bayrampaşa gayrimenkulünün değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun İstanbul Bayrampaşa Projesi' ne ilişkin değerleme raporu yayımlandı. Peki, Ziraat GYO Bayrampaşa arsasının değeri belli oldu! İşte detaylar...

Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama başladı!

Artaş Holding’in, AVM, rezidans, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve süren konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili ve çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO'nun halka arzında talep toplama resmen başladı.

Avrupakent GYO’nun halka arz başvurusu resmen onaylandı! Talep toplama tarihleri belli oldu!

Artaş Holding’in iştiraki olan Avrupakent GYO resmen halka açılıyor. Halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım önderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanan haftalık bültende Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arz başvurusunun onaylandığı belirtildi. Peki, Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında SPK onaylı izahname de yayımlandı. 7 - 8 Aralık tarihlerinde talep toplayacak olan şirketin risk faktörleri tek tek açıklandı. İşte Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk! 

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

Sur Tatil Evleri GYO halka arz oluyor! Talep toplama tarihleri 7-8 Aralık!

Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzında talep toplama tarihleri açıklandı. Merakla beklenen halka arzda, 7-8 Aralık tarihlerinde 49,18 TL sabit fiyatla talep toplanacak. 

GYO'ların halka arzı, konut projelerinin finansman ihtiyaçlarını çözüyor!

Son zamanlarda GYO'lar peş peşe halka arz ediliyor. Peki konut sektörü için GYO'ların halka arzları ne ifade ediyor?

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!

Batı Ege GYO halka arzı başarıyla tamamlandı. Konu ile ilgili olarak verilen detyalara göre yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği işlemde, arz edilen paylara toplam 3,74 kat talep geldi.

ziraat gyo arz haberleri Haberi

ziraat gyo arz haberleri

Ziraat GYO geçen hafta son yılların en büyük halka arzını gerçekleştirdi. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; talep toplama tarihlerini 28-29-30 Nisan olarak belirleyen Ziraat GYO, hisselerinin yüzde 25'ini Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin konsorsiyum liderliğinde ve sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirdi. Pay başına 1.60 TL ile sermaye artışı yoluyla yapan Ziraat GYO, 1.17 milyar TL nominal tutarli halka arzdan sonra ulaşacağı 7 milyar TL öz kaynak büyüklüğü ile sektörde üçüncü sıraya yerleşecek. 

Şirket, Geri Alım Taahhüdü ile halka arzdan Ziraat GYO payı alıp, borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 33 gün süre ile aralıksız ellerinde tutan yatırımcılara, talep etmeleri durumunda sahip oldukları payların tamamını Ziraat Bankası'na 1.63 TL fiyat üzerinden geri satma hakkı da veriyor. Konuyla ilgili...