24 / 04 / 2024

Zonguldak hafif beton

Zonguldak hafif beton

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde köpük beton üretiminde seramik atıkları kullanarak, daha hafif ve ucuz maliyetli köpük beton geliştirildi.

Zonguldak'ta hafif ve ucuz köpük beton geliştirildi!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde köpük beton üretiminde seramik atıkları kullanarak, daha hafif ve ucuz maliyetli köpük beton geliştirildi.

Astek Hafif Beton Teknolojileri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Astek Hafif Beton Teknolojileri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Burak Kezer tarafından 30 bin TL sermaye bedeli ile Kadıköy'de kuruldu.

Mermer tozu ve külden suda batmayan 'beton' üretildi!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden bilim insanları, mermer tozu ve yanmış kömür külünden, çevreci, hafif, ısıya ve suya dayanıklı beton blok üretti. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Uzman Makine Gözenekli Hafif Beton santrali kurdu!

Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Uzman Makine, önceki gün 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Gözenekli Hafif Beton santralini tanıttı. Santral Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip..

Uzman Makine Gözenekli Hafif Beton santrali kurdu!

Türkiye'de bir ilk olan makinenin patentinin tamamen kendilerine ait olduğunu belirten Por Beton'un sahibi Mehmet Özcan, bu makineyle yeni nesil beton olarak gösterilen gözenekli hafif betonun üretimine geçtiklerini söyledi.

İzmir'de körfezden çıkarılan kum karayolu inşaatlarında kullanılacak!

Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir ’ de Körfez ’ den çıkarılacak kumun karayolu inşaatlarından hafif beton imalatına kadar pek çok alanda kullanılabileceğini ortaya koydu...

Zonguldak Belediyesi'nden satılık arsa! 8 milyon 349 bin TL'ye!

Zonguldak Belediyesi Ontemmuz Mahallesi Acılık Mevkii'nde toplam 2 bin 366 metrekare arsayı satmak üzere harekete geçti

Zonguldak'ta 16 ailenin yaşadığı yıkılma tehlikesi olan bina için tahliye uyarısı!

Zonguldak'ta, 16 ailenin yaşadığı 4 katlı apartmanın temel zemininin oynaması ve duvarlarında çatlaklar oluşması nedeniyle tahliyesine karar verildi

Zonguldak'ta pazar yerinin çatısı kardan çöktü!

Zonguldak'ın Soğuksu semtindeki kapalı pazar yerinin çatısı yoğun kar yağışı nedeniyle çöktü. Enkaz altından 2 kişinin cesedi çıkarılırken 22 kişi de yaralandı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası: Sağlam bina için hazır beton kullanılsın!

İMO Gaziantep Şube Başkanı Metehan Gündüz sağlam binalar için hazır beton kullanılmasını önerdi

Ayhan Güleryüz: Beton sektörü bu yıl yüzde 8 büyüyecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güleryüz, Türkiye'nin çimentoda, Çin, Hindistan ve ABD'den sonra en büyük 4'üncü büyük üretici olduğunu hatırlattı ve üç yıldır üst üste aldıkları Avrupa birinciliğini bu yıl da koruyacaklarını söyl

Zonguldak'ta 30 metrelik dev obruk korku yarattı!

Zonguldak'ın Gelik Beldesi'nde, boş arazide oluşan 30 metre derinliğinde, 15 metre genişliğindeki obruk korkuya neden oldu....

Zonguldak"ta aniden oluşan obruk vatandaşları korkuttu!

Zonguldak'a bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi"nde oluşan obruğun derinliğinin 25-30 metre olduğu açıklandı

Zonguldak hafif beton Haberi

Zonguldak hafif beton

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Nazım Kunduracı, köpük beton üretiminde seramik atıkları kullanarak, daha hafif ve ucuz maliyetli köpük beton ürettiklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kunduracı ve lisans öğrencisi Sinan Yılmaz, "Köpük Beton Üretiminde Seramik Atıklarının Kullanılması" isimli çalışmayla seramik atık malzemelerden elde edilecek köpük betonların etkisi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Kunduracı, yaptığı açıklamada, bu çalışmayla seramik atık malzemeleri geri dönüştürmeyi ve köpük betonları hafifletip maliyetleri düşürmeyi planladıklarını kaydetti. 

Piyasadaki referans numunelerle karşılaştırıldığında yüzde 10 civarında daha hafif ürün elde ettiklerini kaydeden Kunduracı, "Bunun yanı sıra maliyet olarak incelediğimizde de yüzde 10 daha ucuz ürünler elde ettiğimizi söyleyebiliriz." açıklamasında bulundu.

Ürünlerinin piyasadaki ticari ürünlerle birebir aynı mukavemete sahip olduğunu belirten...