29 / 03 / 2024

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri!

Güncelleme desteği biten Xiaomi modelleri!

Xiaomi, güncellemeler için artık desteklenmeyen modellerin listesini güncelledi. Peki hangi modeller artık yazılım desteği almayacak?



Google'ın geçen ay Android 13 duyurusu, akıllı telefon üreticileri için güncelleme çalışmalarına ivme kazandırdı. Şirketler, sürümleri arayüzlerine entegre etmek için zaman harcarken, eski cihazlar için yazılım desteği sona ermeye devam ediyor. Son olarak, Xiaomi'nin güncellemeleri desteklemeyi bıraktığı modellerin listesini güncelledik. Yazılım desteğinin hemen sona ereceği modeller için tıklayın!

MIUI 14 alacak Xiaomi telefonlar!XIAOMI EOS LİSTESİ! GÜNCELLEME İÇİN SON MODEL!

Akıllı telefon piyasası döngüseldir. Her geçen gün yeni modellerin tanıtıldığı alanda, donanım açısından yeni sürümü çalıştıramayan cihazlara yazılım desteği kesiliyor. Bazı firmalar özellik ve tasarım olarak kaliteli modeller yapıyor ancak güncelleme desteği konusunda sınıfta kalıyorlar ki bu pek sevilmeyebilir.

Xiaomi de kimilerinin takdir ettiği kimilerinin de eleştirdiği bir şirket. Piyasadaki akıllı telefonlar genellikle iki yıllık yazılım desteğine sahiptir. Aynı zamanda resmi web sitesindeki güncelleme desteği biten cihazların yer aldığı EOS listesini de belirli aralıklarla güncelliyor.

Xiaomi'nin EOS listesine eklenen telefonlar artık MIUI, Android veya güvenlik güncellemelerini almayacak. Ancak şirket henüz kapıyı tam olarak kapatmış değil. Çünkü kritik bir güvenlik açığı bulunursa, artık desteklenmese bile bir güncelleme alacaksınız.

İşte güncelleme alamayacak akıllı telefonların listesi...


Geri Dön